Savonia-ammattikorkeakoulu viime vuoden suurin tuensaaja

Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopiossa oli viime vuoden suurin hanke- ja yritystukien saaja Suomessa. Sille maksettiin yhteensä reilut 2,1 miljoonaa euroa tukia.

Suurimpiin tuensaajiin kuului jälleen useita maatalouden neuvontaorganisaatio ProAgrian osastoja. Näistä eniten maksettiin ProAgria Etelä-Suomelle, joka sai reilut kaksi miljoonaa euroa.

Valion kautta kanavoitu EU:n koulumaitotuki kutistui hieman toissavuotisesta vajaaseen 1,7 miljoonaan euroon.

Maaseutuvirasto maksoi viime vuonna tukia yhteensä noin 2,1 miljardia euroa. Noin puolet tuesta on kansallista ja puolet EU-tukea.

Tuen saajia oli viime vuonna lähes 68 000, joista reilut 59 000 oli maatiloja. Joukossa oli myös yhdeksän kansanedustajaa, joista kärjessä oli pertunmaalainen Jari Leppä (kesk.). Hänelle maksettu tukisumma oli yhteensä vajaat 125 000 euroa.

Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sai viime vuonna maataloustukea selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin, noin 328 000 euroa. Herlin on harjoittanut tilallaan Kirkkonummella nautakarjataloutta.

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos sai viljelijätukea noin 252 000 euroa. Maataloustukia voimakkaasti kritisoinut Wahlroos sanoi uuden kirjansa julkistustilaisuudessa, että hän on listoilla viimeistä kertaa. Wahlroosin maatalous on nykyään hänen poikansa omistuksessa.  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.