Seinäjoen teinimurhasta 9 vuotta vankeutta yläkoululaistytölle: Yritti myrkyttää ja puukotti rajusti

Yläkouluikäinen tyttö on tuomittu luokkakaverinsa murhasta Seinäjoella 9 vuoden vankeuteen. Tyttö oli alentuneesti syyntakeinen.

Nuorena henkilönä tehdystä murhasta voidaan tuomita vankeutta 2–12 vuotta. Alentuneesti syyntakeiset tuomitaan usein lievennetyn rangaistusasteikon mukaan. Teinimurhasta tuomitulle tytölle 9 vuoden tuomio tarkoittaa käytännössä sitä, että hän istuu vankilassa kolme vuotta.

Surmatyö tapahtui Seinäjoella tämän vuoden huhtikuussa. Sekä tekijä että uhri olivat tuohon aikaan kahdeksasluokkalaisia tyttöjä. Tuomion saanut tyttö kertoi käräjäoikeudessa, että hän oli ihastunut erääseen poikaan. Poika oli kuitenkin viihtynyt hyvin uhrin seurassa, mikä ärsytti tyttöä.

Tyttö oli pyytänyt luokkakaverinsa kylään. Ensin hän juotti tälle lasinpesunesteellä terästettyä mehua, joka ei kuitenkaan kelvannut oudon maun takia. Epäonnistuneen myrkyttämisyrityksen jälkeen hän oli pyytänyt uhrin rentoutumaan olohuoneeseen. Tyttö pani musiikkia soimaan, sitoi uhrinsa silmät, haki keittiöstä veitsen ja alkoi lyödä.

Tyttö piti henkirikosta tappona eikä murhana. Oikeuden mielestä henkirikos oli kuitenkin vakaasti harkittu, erityisen raaka ja julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Oikeus kiinnitti huomiota muun muassa siihen, että uhri yllätettiin eikä hän kyennyt millään tavalla puolustautumaan.

– Tekijä on osoittanut poikkeuksellista päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä jatkettuaan veitsellä lyöntejä uhrille syntyneistä vammoista, avunpyynnöistä ja pakoon konttaamisesta huolimatta, oikeus totesi.

Vankeusrangaistuksen lisäksi tyttö tuomittiin noin 40?000 euron korvauksiin uhrin omaisille.

STT ei julkaise tuomitun nimeä muun muassa siksi, että hän on alaikäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyte: Seinäjoen teinisurmaa yritettiin ensin myrkyttämällä

Seinäjoen teinimurhasta syytetty yläkoulutyttö tuomiolla

IS: Seinäjoen teinisurmasta syytetty alentuneesti syyntakeinen

Asianajaja: Seinäjoen teinimurhasta syytetty katuu

Syyte: Seinäjoen teinisurmaaja yritti ensin juottaa myrkkymehua – motiviina ihastus samaan poikaan

Seinäjoen teinisurmaajalle vaaditaan pitkää rangaistusta – suunnitteli tappamista

Seinäjoen teinisurmajuttu käsitellään ilman yleisöä

Seinäjoen teinisurman uhrin omaiset vaativat julkista käsittelyä