Seinämaalaus olikin tuttu

Jyväskylässä vuosia asunut Janne Juhaninmäki joutui hieraisemaan silmiään kerran ja toisenkin nepalilaisessa ravintolassa, kun seinämaalauksesta löytyi yllättäen jotain hyvinkin tuttua.

Nepalin pääkaupunki Kathmandussa sijaitsevassa pikaruokaketju Kentucky Fried Chickenissä oli seinämaalaukseen upotettu tiekyltti Vaajakoskelta. Kyltissä lukee "Naissaari" ja "Vaajakosken sulku".

Juhaninmäki oli KFC-ravintolassa syömässä, kun hänen vaimonsa Teressa huomasi tutun tienviitan.

- Kyllä siinä suut loksahtivat auki! Jotenkin tässä maassa se tuntui enemmän kuin epätodelliselta. Jossain "länsimaassa" sen olisi vielä paremmin ymmärtänyt, Juhaninmäki kertoo.

- Nykyään napautan sormella aina merkiksi tuohon kylttiin, ikään kuin rituaalina! Meillä on kuitenkin niin paljon hyviä muistoja Jyväskylästä ja Vaajakoskelta, että kyllä siitä hyvälle mielelle tulee joka kerta, hän jatkaa.

Cocktailtikkua ja Wasan näkkileipää

Juhaninmäki asuu nykyään Nepalissa vaimonsa Teresan ja tyttärensä Olivian kanssa. He ovat kehitysyhteistyössä Fida International -järjestön kautta.

Juhaninmäet ovat asuneet Nepalissa vajaan vuoden. Sinä aikana vastaan on tullut yksi jos toinenkin sattumus, kuten suomalaiset cocktailtikut nepalilaisessa kaupassa.

- Paketti oli aika vanhan näköinen ja varmaan ollut Suomessa myynnissä joskus toistakymmentä vuotta sitten. Mistä lie ylijäämävarastosta tänne eksyneet...

- Lisäksi täältä on löytynyt Wasan näkkileipää, jonka kyljessä tuotteen nimi "rukiinen näkkileipä" luki suomeksi ja myös parilla slaavilaisella kielellä, joita en tunnistanut. Näkkileivät tosin olivat ihan tuoreita!

Tuttuja joulusaunassa keskellä Nepalia

Juhaninmäellä on kertoa vielä yksi "maailma on pieni"-tyyppinen tapaus. Teressan vanhemmat olivat saapumassa jouluksi Nepaliin, ja muutama päivä ennen juhlapyhiä Suomen Suurlähetystö järjesti kaikille suomalaisille joulusaunan.

Joulusaunassa keskellä Nepalia Teressan äiti päätyi juttelemaan nuoren naisen kanssa, ja yhtäkkiä selvisi, että naisen mies oli ollut lapsena Teressan äidillä päivähoidossa.

- Tutustuimme vielä samana iltana tähän meidän ikäiseen pariskuntaan ja nykyään olemme hyviä ystäviä, Juhaninmäki sanoo.

Kerro oma "pieni on maailma"-tarinasi kommenttiosiossa tai lähetä se osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.