Seitsemän kymmenestä KSML.fi-lukijasta kannattaa maksuttomia bussimatkoja työttömille

Jyvässeudun työllistämisyhdistys JST ry:n toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa esitti lauantain Keskisuomalaisen mielipidepalstalla, että työttömät saisivat maksuttomia tai puoli-ilmaisia bussimatkoja.

KSML.fi kysyi lukijoiltaan, olisiko moisessa ajatuksessa ideaa. Reilu enemmistö eli 70 prosenttia vastaajista oli samoilla linjoilla Tuohimaan kanssa. Verkkouutisen yhteydessä olevaan kyselyyn oli sunnuntai-iltana vastannut 1587 henkilöä.

Tuohimaa esitti kirjoituksessaan, että Jyväskylän Liikenne myöntäisi työttömälle kolmen kuukauden määräaikaisen maksuttoman bussilipun tai edes bussilipun puoleen hintaan, jotta työtön voisi aktivoitua valmennuksiin ja työnhakuun.

Kommenteissa Tuohimaan ehdotus saa argumentteja puolesta ja vastaan.

"Nämä, noin 300 000 jos matkustaisivatkin edes puolella lipun hinnalla, niin se olisi aikamoinen lisä julkisen liikenteen kassaan ja voisi, jopa pelastaa muutaman riskialtiin linjan ja samalla tulisi autetuksi heitäkin, jotka ovat työelämässä", kirjoittaa nimimerkki Luksan Kalle.

"Voitaisi asiaa ajatella myös bussiyhtiöiden puolelta, paljonko bussifirmat olisi valmiita tulemaan vastaan lipun hinnassa. Bussin kuluthan ei juuri nouse vaikka kaikki penkit olisi täynnä, ja tunnelma tiivistyisi", komppaa nimimerkki TopiKale.

Osa kommentoijista kuitenkin epäilee, onko ilmaisilla kyydeillä vaikutusta työllistymiseen. Muun muassa nimimerkki @real Wagner toteaa, että jos kaiken saa ilmaiseksi, ei se innosta hakemaan aktiivista työtä.

Alkuperäisen Tuohimaan mielipidekirjoituksen voi lukea täältä. Keskisuomalaisen lukijaäänestys taas löytyy jutun yhteydestä täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .