Sekarotuinen Lassi varoitti perhettään romahtavasta katosta –  Kennelliitto palkitsee sankarikoirat, joukossa jyväskyläläinen Turre

Sekarotuinen Lassi hälytti heinäkuussa perheensä romahtavan katon vaarasta, minkä ansiosta lapsiperhe selvisi ehjin nahoin. Maaliskuussa bokseri Alli hälytti omistajansa perheen pojan saamasta epilepsiakohtauksesta.

Lassi, Alli ja yli tusina muuta tämänvuotista sankarikoiraa palkitaan tänään iltapäivällä Suomen Kennelliiton tilaisuudessa Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Sankarikoiran arvonimen saa 18 nelijalkaista.

Arvonimen saa myös Jyväskylän Köhniöllä asuva isovillakoira Turre, joka löysi iltalenkillään iäkkään, lumiseen metsään tuupertuneen naisen joulukuussa 2017.

Lue myös: Jyväskylän Köhniöllä asuva sankarikoira Turre pelasti iäkkään naisen metsästä – isovillakoira ymmärtää viittomia ja on ollut mukana kahdessa saattohoidossa
 

Palkittavien koirien joukossa on myös poliisin virkakoirana työskentelevä saksanpaimenkoira Edi, joka löysi syyskuussa 2017 Juvalla kotoaan kadonneen muistisairaan miehen joesta veden varasta.

Palkintoja myönnetään koirille, jotka ovat löytäneet apua tarvitsevan ihmisen tai hakeneet apua hengenvaarallisissa tilanteissa. Koirat pelastavat henkiä esimerkiksi varoittamalla sairaskohtauksista tai hengenvaarallisista tilanteista, kuten tulipalosta tai häkämyrkytyksestä. Koirat ovat pelastaneet ihmisiä myös hukkumiselta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jyväskylän Köhniöllä asuva sankarikoira Turre pelasti iäkkään naisen metsästä – isovillakoira ymmärtää viittomia ja on ollut mukana kahdessa saattohoidossa