"Seksikasvatusta turvapaikanhakijoille" – Sexpo teki asiasta aloitteen ministerille

Sexpo-säätiö on lähettänyt avoimen kirjeen sisäministeri Petteri Orpolle koskien turvapaikanhakijoiden seksuaalikasvatusta.

Sexpo kirjoittaa, että seksuaalikasvatus on toimiva keino seksuaalisen väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Sen avulla voidaan säätiön mukaan "antaa oikeaa tietoa seksuaalisuudesta, seksuaalikulttuurista ja tasa-arvokysymyksistä sekä käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä arvoja ja etiikkaa".

Sexpon mukaan turvapaikanhakijat, jotka tulevat erilaisesta kulttuurista, tarvitsevat tietoa ja taitoja, joiden avulla he voivat ymmärtää suomalaisen seksuaalikulttuurin toimintatapoja. Myös vastaanottokeskusten henkilökunta tarvitsee Sexpon mukaan seksuaalikasvatustaitoja.

Sexpo-säätiö tarjoutuu toiminnanjohtaja Tommi Paalasen mukaan toteuttamaan vastaanottokeskuksissa tällaisen seksuaalikasvatusohjelman yhteistyössä Maahanmuuttoviraston ja eri järjestöjen kanssa, mikäli sopiva rahoitus löytyy.

Sexpo-säätiö on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö, joka kouluttaa seksuaalikasvattajia, -neuvojia ja -terapeutteja sekä tarjoaa seksuaalineuvontaa nuorille ja aikuisille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .