Seksiriippuvuuteen on vaikea saada apua

Seksiriippuvuuden hoito on edelleen huonolla tolalla Suomessa, vaikka ongelma yleistyy. Päihde- ja peliriippuvaiset löytävät tukea jo aika helposti, mutta seksiriippuvuudesta irtautumiseen ei apua helposti saa, sanoo Sexpo säätiön koulutuspäällikkö, psykoterapeutti Jussi Nissinen.

Seksiriippuvuudesta irtautumiseen apua joutuu hakemaan usein kaukaa. Nissinen arvelee Sexpon olevan ainoa, joka tarjoaa apua ongelmaan julkisesti omissa esitteissään.

Seksuaaliterapeutteja on Nissisen mukaan ympäri maata, mutta heillä ei yleensä ole kokemusta riippuvuuksien hoidosta. Nissisen mielestä esimerkiksi päihdehuolto voisi laajentaa kenttäänsä niin, että heidän työntekijöistään koulutettaisiin myös seksuaaliterapeutteja.

Seksiriippuvuutta on aina ollut, mutta ongelman laajuus on Nissisen mukaan nyt aivan toista luokkaa kuin parikymmentä vuotta sitten.

– Ongelman yleistyminen näkyy työssämme selkeästi. Internet on luonut aivan uudenlaisen mahdollisuuden jäädä koukkuun seksisivustoille, kontaktipalstoille ja muihin seksipalveluihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.