Seksuaalisesta häirinnästä ilmoitti eduskunnassa kolme virkamiestä ja kolme avustajaa

Eduskunnan kanslia: Raportoitujen häirintätapausten määrä on pysynyt vuosien 2013 ja 2015 tasolla.

Eduskunnassa seksuaalista häirintää ilmoittaa kokeneensa kolme virkamiestä ja kolme avustajaa. ​Asia selviää eduskunnan kanslian viimesyksyisen työtyytyväisyyskyselyn tuloksista.

Ilmoitusten mukaan seksuaalinen häirintä on tullut ilmi asiattomina kommentteina ja vihjailuina, kosketteluna sekä asiattomalla katseella mittailuna. Eduskunnan mukaan kyselyn tulokset on käsitelty nimettöminä eikä niistä käy ilmi uhrien tai tekijöiden henkilöllisyyttä.

Eduskunnan mukaan raportoitujen häirintätapausten määrä on pysynyt vuosien 2013 ja 2015 kyselyiden tasolla.

Viime syksynä toteutettuun työtyytyväisyyskyselyyn vastasi lähes 300 ihmistä eli reilu puolet eduskunnan kanslian henkilöstöstä. Eduskunnan kansliassa on henkilöstöä yhteensä noin 560, joista vajaat 446 virkamiehiä sekä 116 avustajia.

Eduskunnan kansliasta kerrotaan, että työtyytyväisyyskyselyn tulokset ovat kaikilla osa-alueilla paremmat kuin valtionhallinnossa keskimäärin.

Kyselyssä eri osa-alueita arvioitiin asteikolla 1–5. Parhaimmat arviot saivat eduskunnan kansliassa työn sisältö ja vaikuttamismahdollisuudet (4,04) sekä työnantajakuva ja arvot (3,91). Eniten korjaamista nähtiin palkkauksessa (2,9). Kehityskeskusteluissa lukema oli 2,91.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.