Seksuaalista halukkuutta lisäävä huume yleistyy

Uudenlaisen hyperseksuaalisuutta aiheuttavan huumeen käyttö on yleistymässä Suomessa, kertoo Iltalehti. Poliisi ja tulli törmäsivät päihteeseen ensimmäistä kertaa puolisen vuotta sitten ja sen jälkeen takavarikot ovat lisääntyneet jyrkästi. Viranomaiset eivät vielä tiedä, miten synteettistä MDPV:tä valmistetaan ja mitä reittejä sitä Suomeen kuljetetaan.

Lääkelaitoksen mukaan MDPV vaikuttaa keskushermostossa piristävästi ja saa käyttäjässään aikaan euforiaa ja lisää seksuaalista halukkuutta. Ulkoisesti ja vaikutuksellisesti aine muistuttaa amfetamiinia, mutta Suomessa se luokitellaan toistaiseksi pelkäksi lääkkeeksi.

- MDPV on kaikilta ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan huumausaine, sanoo kuitenkin rikosylikomisario Jari Aarnio Helsingin huumepoliisista Iltalehdessä.

Aine vaikuttaa 3-6 tuntia ja aiheuttaa käyttäjälleen pahoja vieroitusoireita kuten kovaa päänsärkyä, masennusta ja ahdistuneisuutta. Poliisi varoittaa myös psykoosin mahdollisuudesta. Katukaupassa huumeen grammahinta on 60-90 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.