Sellutehtaan tulipalon vauriot vielä kysymysmerkki – paluu tuotantoon ensi viikolla

Tiistaiaamuna Metsä Fibren sellutehtaalla syttyneen tulipalon tuhoja ei pystytä vielä arvioimaan. Tehtaanjohtaja Esko Turunen kertoi tiistaina illansuussa, ettei tiloja ollut päästy tutkimaan, joten kokonaisarviota ei pystytty vielä tekemään.

Tulipalo syttyi sisäisen jätevesijärjestelmän niin sanotussa välppähuoneessa, jonka kattorakenteet olivat syttyneet palamaan. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta puoli kymmenen aikaan. Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa.

– Viranomaiset tekevät oman tutkintansa keskiviikkona, jonka jälkeen pääsemme itse tutkimaan asiaa – vasta sitten voimme arvioida kokonaisvaurioita, tehtaanjohtaja Turunen kertoi tiistaina illalla.

Paikalle päästyään pelastuslaitoksen piti odottaa sammutustöiden aloittamista, sillä rakennuksessa sijaitsi myös voimavirtakeskus ja ensin oli kytkettävä sähköt pois.

Rakennus paloi lopulta kokonaan. Pystyyn jäivät vain vaurioituneet seinät.

Metsä Fibren sellutehtaan tuotannolle tulipalosta ei aiheutunut katkosta, sillä tehtaalla on meneillään vuosihuoltoseisokki. Huoltoseisokin oli määrä päättyä ensi viikkoon mennessä.

– Näillä näkymin tulipalon ei pitäisi vaikuttaa huoltokatkon pituuteen, vaan takaisin rytmiin päästäneen normaalissa aikataulussa ensi viikolla, Turunen kertoo.

Palossa ei ollut leviämisvaaraa, mutta runsaan savun takia alueelle annettiin vaaratiedotus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .