Seppälän uuden Prisman rakentaminen siirtyy

Keskimaa siirtää uuden Prisman rakentamista Jyväskylän Seppälään 2–5 vuodella eteenpäin. Osuuskaupan mukaan uusi aikataulu on tarpeen muun muassa S-ryhmän käyttötavarakaupan kehittämisvaiheen vuoksi.

– Seppälän uusi Prisma -hanke toteutuu lähivuosina. Rakentamisen käynnistäminen siirtyy kuitenkin muutamalla vuodella eteenpäin, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Reima Loukkola toteaa.

Hänen mukaansa Keskimaa uskoo edelleen Seppälän kaupalliseen vetovoimaan.

–Prisman tontti on Suomen ensimmäisiä ja edelleen parhaita sijainteja hypermarketille. Tulemme avaamaan lähivuosina Seppälään puitteiltaan ja palveluiltaan uuden aikakauden Prisman, joka palvelee asiakkaitaan monta vuosikymmentä.

Loukkolan mukaan kaikki myymälän toimintaan vaikuttavat tekijät selvitetään perusteellisesti.

–Muun muassa S-ryhmänkäyttötavarakaupan uudistukset sekä Prisman nopeasti kasvavan verkkokaupan vaikutukset on syytä katsoa ja arvioida tarkkaan, ennen kuin lähdemme toteuttamaan Keskimaan historian suurinta hanketta. Myös mahdolliset kauppaan vaikuttavat kilpailulainsäädännön muutokset on huomioitava.

–Meidän pitää myös edelleen parantaa nykyisen Prisman toiminnallisuutta, ennen uuden katon alle siirtymistä, Loukkola sanoo.

Seppälän Prisma-tontin asemakaava sai lainvoiman helmikuun alussa. Uuden Prisman paikka on asemakaavassa nykyisen myymäläkiinteistön ja Vasarakadun välisellä alueella.

–Nykyisen Prisman vanhimmat osat ovat olleet kovassa käytössä neljä vuosikymmentä. Kiinteistö on tulossa elinkaarensa päähän, mutta mitään akuuttia ongelmaa, saati riskiä, rakennuksessa ei ole, hän vakuuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.