Setan uusi pääsihteeri: "Kangasniemi-Pride esimerkkinä muille pikkupaikkakunnille"

Seta ry:n marraskuussa aloittava jyväskyläläistaustainen pääsihteeri Kerttu Tarjamo näkee, että maaseudun ja kaupunkien välinen kuilu asenteissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan on kaventunut. Yksi osoitus siitä on kesäkuussa järjestetty Kangasniemi Pride, joka on jo innoittanut ihmisiä suunnittelemaan uusia pridetapahtumia muillekin pikkupaikkakunnille.

Tarjamo pitää Kangasniemen pride-tapahtumaa onnistuneena.

– Se sai myönteisen vastaanoton ja paljon paikallista kannatusta. Mielestäni se oli valtavan hieno osoitus siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä on kaikkialla, Tarjamo sanoo.

Tarjamo näkee, että Kangasniemi-Priden innoittamana voi syntyä tulevina vuosina uusia pride-tapahtumia pienille paikkakunnille.

– Uskon siihen ehdottomasti ja tiedän, että usealla pikkupaikkakunnalla on mietittykin, että, "jos siellä (Kangasniemellä), niin mekin sitten". Minusta se on hienoa. Näitä kyllä mahtuu Suomeen.

Tarjamon mukaan perinteinen käsitys on, että isoissa kaupungeissa asenteet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan ovat suvaitsevaisempia kuin pienillä paikkakunnilla.

– Monet pikkupaikkakunnilla syntyneet ovat suunnanneet isompiin kaupunkeihin, joissa on ollut enemmän kokoontumispaikkoja ja vertaistukea saatavilla. Tietysti se on vaikuttanut kokemukseen ilmapiiristä.

Yleisesti ottaen ihmisten suvaitsevaisuudessa on otettu Tarjamon mielestä viime vuosina isoja edistysaskelia. Siitä on osoituksena esimerkiksi Tahdon-kampanjan saama laaja kannatus.

Nuorten ja vanhojen ikäpolvien välillä Tarjamo ei näe suoraa asenne-eroa suhtautumisessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

– On myös paljon nuoria, joilla on hyvin jyrkät näkemykset. Nuorille asiasta puhuminen voi kuitenkin olla luontevampaa, koska on enemmän sanoja, joilla asiaa käsitellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .