Seurakuntalehti: Kirkkohallitusta uhattiin pommilla ja puukotuksilla

Kirkkohallituksen rakennus Helsingin Etelärannassa uhattiin räjäyttää ja polttaa viime viikolla, kertoo pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkolehti Valomerkki.

Viime viikon keskiviikkona lähetetyssä viestissä uhattiin myös puukottaa työntekijöitä. Viestissä sanottiin, että uhkauksia ei toteuta, jos kirkko kirjoittaa nettisivuillaan olevansa väärässä ja Rajat kiinni -liikkeen olevan oikeassa.

Uhkaajan mukaan kirkko on hylännyt Jumalan ja Suomen kansan. Uhkaaja kritisoi myös naispappien toimintaa ja kirkon sateenkaarityötä.

Kirkon tiedotuskeskuksen apulaisjohtaja Juha Rajamäki sanoo STT:lle, että uhkaus lähetettiin kirkon sivuilla olevan palautelomakkeen kautta.

Helsingin poliisi tutkii asiaa, mutta uhkausta ei pidetä varteenotettavana, sanoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen lehdelle.

Kirkkohallituksen turvatoimia on uhkauksen jälkeen kuitenkin kiristetty. Talon ulko-ovet on pidetty suljettuina, ja työntekijöitä on pyydetty huolehtimaan siitä, ettei asiattomia ulkopuolisia ihmisiä pääse rakennuksen sisälle.

Rajamäki sanoo, että uhkaus otetaan vakavasti. Hänen tiedossaan ei ole, että kirkkoa olisi uhattu aiemmin tällä tavalla.

– Meidän työntekijöidemme kommentteihin on otettu kyllä kantaa vihapuhekeskustelun ohessa, Rajamäki sanoo.

– Totta kai tällainen uhkaus tuntuu oudolta, mutta tänä päivänä emme ole ainoa organisaatio, joka näiden kohteeksi joutuu, hän lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.