Shakkiratsut loikkivat vauhdikkaasti Hipposhallissa, kun yli 500 pelaajaa ottaa mittaa toisistaan

Sadat ratsut, lähetit, tornit, kuninkaat, kuningattaret ja sotilaat loikkivat vauhdikkaasti ruudusta toiseen lauantaina Jyväskylän Hipposhallissa, missä kamppailtiin hyvistä sijoituksista sunnuntain loppukilpailuihin joukkuepikashakin SM-turnauksessa.

Turnaukseen osallistuu 142 nelihenkistä joukkuetta. Yksittäisiä pelaajia on mukana 568 Suomesta ja myös ulkomailta, sillä jokaisessa joukkueessa voi olla yksi ulkomaalainen vahvistus.

Viikonlopun aikana pelataan yli kolmetuhatta peliä, ennen kuin Suomen mestari on selvillä sunnuntaina iltapäivällä. Lauantain alkukilpailuissa karsittiin joukkueet sunnuntain mestaruusryhmään ja sijoituskilpailuihin.

Mestaruusryhmään pääsee 24 parasta joukkuetta. Sinne on menossa vakuuttavasti myös kilpailun järjestävän Jyväs-Shakin ykkkösjoukkue, jossa pelaavat Dmitry Sklyarov, Tommi Luukkonen, Risto Nevanlinna ja Tommi Franssila

– Kisat ovat menneet sangen jouhevasti. Olen itse mukana seuraamassa tapahtumaa ensimmäistä kertaa ja minut yllätti, kuinka hyvin kaikki käytännössä toimii, vaikka pelaajia on todella paljon, totesi Suomen shakkiliiton puheenjohtajana vuoden alussa aloittanut lempääläläinen Riikka Wulff.

 

Kaikki joukkueet eivät ole mukana kovin vakavalla asenteella ainakaan nimestä päätellen. Onhan mukana muun muassa Mikkelin Kittaajat, Äänisen Pojat, Skinnarilan Sudet ja Pässien joukkue.

Pikashakissa yksi peli kestää korkeintaan kymmenen minuuttia. Jokainen pelaaja pelaa kahdessa päivässä 46 peliä.

Pikashakin joukkueiden Suomen mestaruukista on pelattu vuodesta 1963 lähtien, joten nyt on vuorossa jo 56. kerta. Jyväskylä toimi edellisen kerran turnauksen näyttämönä vuonna 1991.

Finaalit alkavat Hipposhallissa sunnuntaina kello 10. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan pelejä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .