Siilinjärvellä kadonneen 30-vuotiaan taposta epäillään neljää miestä – ruumis löytyi kätkettynä maastosta

Yksi epäillyistä vangittu, kolmea muuta vaaditaan vangittavaksi

Poliisi tutkii Siilinjärvellä kadonneen ja sittemmin kuolleena löytyneen 30-vuotiaan miehen tapausta tappona. Poliisi epäilee henkirikoksesta neljää miestä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tiistaina vuonna 1995 syntyneen siilinjärveläisen miehen todennäköisin syin epäiltynä taposta. Kolmen muun epäillyn vangitsemista käsitellään oikeudessa keskiviikkona. Poliisi vaatii myös heitä vangittavaksi todennäköisin syin, mikä on kahdesta vangitsemisperusteesta vankempi.

Heistä kaksi on syntynyt vuonna 1992, ja he ovat siilinjärveläisiä. Kolmas, vuonna 1989 syntynyt mies on poliisin mukaan kuopiolainen.

Epäillyt ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Tutkinnanjohtaja Tuomo Lepola kertoo STT:lle, ettei viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta kuitenkaan ole.

– He ovat olleet poliisin kanssa aiemminkin tekemisissä niin sanotusti perinteisemmän rikollisuuden osalta, Lepola sanoo.

Motiivia selvitellään

30-vuotias mies katosi ravintolaillan jälkeen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 16.–17. syyskuuta Siilinjärven Simonsalossa. Poliisin mukaan hänen ruumiinsa löytyi myöhemmin maastoon kätkettynä Pohjois-Savon alueelta.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro löytöpaikasta enempää. Poliisi ei myöskään halua vielä kommentoida sitä, miten tai missä uhri surmattiin.

Poliisille on muodostunut näkemys tapahtumien kulusta. Tutkinnanjohtaja Lepolan mukaan uhri ja epäillyt eivät olleet ventovieraita.

– Ilmeisesti he tunsivat jollain tasolla toisensa, ovat olleet ainakin nimituttuja. Käsittääkseni he ovat myös asuneet samoilla kylillä, Lepola sanoi.

Poliisin mukaan kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla pyritään selventämään muun muassa epäiltyjen osuutta tapahtumiin sekä rikoksen motiivia.

– Tapauksen yksityiskohdat ja kunkin epäillyn konkreettiset teot ovat vielä selvityksen alla. Vielä on liian varhaista ottaa kantaa motiiviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Siilinjärvellä kadonnut löytyi kuolleena – poliisi epäilee rikosta, useita otettu kiinni