Siilinjärven järvivedet yhä käyttökiellossa

Sähkökatkoksen aiheuttamat jätevesipumppaamojen ylivuodot ovat nostaneet bakteeripitoisuuksia Siilinjärven järvivesissä Pohjois-Savossa. Ympäristöviranomaisten määräämä uintikielto on edelleen voimassa Siilinlahdella ja Iso-Jälän Pyöreenlahdella. Alueen bakteeripitoisuudet ovat kohonneita, mutta kuitenkin yhä selvästi alle uimavesien raja-arvojen.

Siilinlahteen vuoti viime torstaina kunnan jätevesipumppaamolta arviolta 400 kuutiota puhdistamatonta jätevettä. Iso-Jälän Pyöreenlahteen jätevettä pääsi 60 kuutiota. Ympäristötoimisto määräsi vesialueet uima- ja käyttökieltoon seuraavana päivänä.

Havaitut bakteeripitoisuudet (E.coli-bakteeria 25-65 kpl/100 ml) ovat alhaisia uimavesien raja-arvopitoisuuksiin verrattuna. Todennäköisesti kova tuuli ja aallokko ovat sekoittaneet jäteveden järvivesiin tehokkaasti. Maanantaina uimarannoilta otettiin uusia vesinäytteitä. Käyttörajoituksien purkamisesta päätetään tulosten valmistuttua.

Kova tuuli katkoi sähköjä viime torstaina laajalla alueella Pohjois-Savossa. Siilinjärvellä koettiin kaksi pitempää sähkökatkosta. Ylivuodot tapahtuivat jälkimmäisen sähkökatkoksen aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.