Siilitien onnettomuudessa loukkaantuneet jalankulkijat edelleen sairaalassa

Virolaiskuljettajan epäillään saaneen sairauskohtauksen.

Kaikki kolme Siilitien onnettomuudessa loukkaantunutta jalankulkijaa ovat edelleen sairaalahoidossa, kertoo Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Pekka Seppälä.  Vakavimmin loukkaantunut on hieman yli 20-vuotias nainen. Sairaalaan vietiin myös noin 60-vuotias mies ja 40-vuotias nainen, jotka selvisivät lievemmin vammoin.

Eilen Siilitien metroaseman lähellä farmarimallista Volvoa ajanut hieman yli 30-vuotias mies törmäsi useisiin ihmisiin jalkakäytävällä. Sen jälkeen auto jatkoi matkaansa kovalla nopeudella ja törmäsi vielä ainakin seitsemään pysäköityyn autoon. Aineellisten vahinkojen suuruudesta ei ole vielä tietoa.

Seppälän mukaan nyt on varmistunut, että auton kuljettaja oli virolainen.  Poliisi epäilee, että hän on saattanut saada sairauskohtauksen ja menettänyt sen takia ajoneuvon hallinnan.

Seppälän mukaan kuljettaja ei saanut onnettomuudessa fyysisiä vammoja.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeinä vammantuottamuksina. Tutkimuksissa ei ole saatu viitteitä siitä, että kuljettaja olisi toiminut tahallisesti tai ollut päihteiden vaikutuksen alainen.