Sikainfluenssa kalpenee monille vuosittaisille epidemioille

Sikainfluenssa kalpenee lukuisille vuosittain esiintyville epidemioille, sanovat yhdysvaltalaiset terveysasiantuntijat.

Tutkijat muistuttavat, että jokavuotiset kausi-influenssat aiheuttavat jopa 250 000-500 000 kuolemantapausta maailmanlaajuisesti. Sen sijaan Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan sikainfluenssaan on kymmenessä päivässä sairastunut noin tuhat ihmistä, ja tautiin kuolleita on alle 30.

Tutkijoiden mukaan sikainfluenssan taustalla oleva H1N1-virus on vielä kaukana vakaviksi pandemioiksi äityneistä viruksista. Epidemiologi James Nataro Marylandin yliopistosta sanoo, että tällä hetkellä sikainfluenssa muistuttaa ennemminkin normaalia kausi-influenssaa.

Asiantuntijat painottavat kuitenkin seuraavansa H1N1-viruksen kehittymistä ja leviämistä tarkasti, sillä virus voi muuttaa muotoaan. WHO arvioi maanantaina, että sikainfluenssan vaarallisempi toinen aalto voi olla vasta edessä, kun seuraava influenssakausi syksyllä käynnistyy pohjoisella pallonpuoliskolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.