Sikainfluenssa kiristää Meksikon ja Kiinan suhteita

Meksiko lähettää lentokoneen hakemaan kansalaisensa Kiinasta, joka on asettanut yli 70 meksikolaista karanteeniin sikainfluenssan pelossa.

Meksikon ulkoministeriön mukaan kone ottaa kyytiin kaikki Kiinassa olevat meksikolaiset, jotka haluavat palata kotiin. On epäselvää, sisältyvätkö myös 70 karanteeniin joutunutta heihin.

Meksikon hallitus syyttää Kiinaa kansalaistensa syrjinnästä. Meksikolaisia on eristetty hotelleihin eri puolilla Kiinaa, vaikka heillä ei olisi ollut taudin oireita. Kiina kieltää syrjineensä meksikolaisia ja sanoo asettaneensa karanteenit puhtaasti terveydellisistä syistä.

Kiina kielsi Meksikosta tulevat lennot, kun Shanghain kautta Hongkongiin lentäneellä meksikolaismiehellä todettiin sikainfluenssa. Kiina sanoo eristäneensä kaikki, jotka olivat miehen kanssa samalla lennolla.

Myös Thaimaa on eristänyt Meksikosta palanneita opiskelijoita, joilla on influenssan oireita. Japani aikoo tutkia yksitellen kaikki Tokioon saapuvat matkailijat. Kaakkois-Aasian terveysministerit keskustelevat sikainfluenssasta perjantaina Bangkokissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.