Sikainfluenssaepäiltyjen taudinkulku ei tyypillinen influenssalle

Suomessa selvitettiin torstaina kahden henkilön mahdollista sairastumista sikainfluenssaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kummankaan potilaan taudinkulku ei kuitenkaan ole tyypillinen influenssalle.

Sikainfluenssan todennäköisyys ei torstaina vaikuttanut kummassakaan tapauksessa suurelta.

Lapin keskussairaalan hoidettavaksi tulleen miehen taudista saataneen varmuus vasta ensi viikolla. Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broas luonnehti torstaiaamuna H1N1-tartunnan mahdollisuutta heikoksi.

Kovaa kuumetta ja hengitystieoireita potenut mies tuli Lapin keskussairaalaan keskiviikkoiltana. Hän oli äskettäin vieraillut Pohjois-Amerikassa. Potilas on Broasin mukaan hyvässä kunnossa.

Myös Kanta-Hämeen potilas oli palannut vastikään Yhdysvalloista. Infektiolääkäri Janne Mikkolan mukaan nuori mies oli palannut New Yorkista maanantaina. Mies on saanut paluunsa jälkeen muun muassa kuumetta.

Potilasta tutkitaan Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystyspoliklinikalla Hämeenlinnassa. Potilaan tila oli vakaa ja yleiskunto hyvä. Hänet päätettiin torstai-iltana kuitenkin pitää sairaalassa, kunnes influenssatestin tulokset saapuvat perjantaina iltapäivällä.

Mikkola piti todennäköisenä, että kyseessä on jokin muu virusinfektio kuin H1N1 eli sikainfluenssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.