Sikamäen tuulikaava esille Viitasaarella

Viitasaaren ensimmäisen tuulivoimapuiston kaavaluonnos on valmistunut. Siihen voi tutustua kaupungintalolla tai internetissä suunnittelutoimisto FCG Finlandin sivuilla, jossa on nähtävillä kaikki kaavan valmisteluaineisto.

Megatuuli Oy suunnittelee kahdeksan tuulivoimalan sijoituspaikaksi Lahnasilla sijaitsevaa Sikamäen aluetta. Kaavoittettava alue on noin 740 hehtaarin kokoinen, ja se on osin yksityisessä ja osin valtion omistuksessa.

Lähin kylä on Mäntylä, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä suunnittelualueesta. Viitasaaren keskustasta on puistoon linnuntietä 16 kilometriä.

Tuulipuiston osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli esillä jo viime syksynä ja siitä tuli kymmenkunta muistutusta. Yksi eriävä mielipide tuli myös maanantaina kaupunginhallituksessa.

Seppo Ijäs (ps.) esitti, että kaupunki keskeyttää kaiken kaavavalmistelun, koska tuulivoiman tukeminen verovaroin on vastuutonta ja valtiontaloudelle vahingollista toimintaa. Kun esitys ei saanut kannatusta ja hallitus hyväksyi kaavan nähtäville asettamisen, Ijäs ilmoitti jättävänsä päätöksestä eriävän mielipiteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .