Sikatilat ahdingossa työkiistan vuoksi

Elintarviketeollisuuden työkiista aiheuttaa yhä pahempia ongelmia teuraseläintiloilla.

Varsinkin sikatiloilla tilat käyvät jo todella ahtaiksi ja jokainen uusi työtaistelupäivä pahentaa ongelmia, kerrotaan Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitosta MTK:sta.

Karsinat tiloilla täyttyvät, koska eläimiä ei pystytä lähettämään teuraaksi. Nykyaikaisissa sikaloissa ei ole tilaa ylimääräisten eläinten pitoon.

- Tiloilta on nyt alkanut tulla jo vakavia viestejä ongelmista, sen verran monta poikkeuspäivää on jo ollut tämän kuun aikana, kertoo MTK:n kotieläinasiamies Jukka Rantala.

Seuraava viiden päivän lakko uhkaa alkaa ruokatehtaissa ensi keskiviikkona.

Rantalan arvion mukaan Suomen 2 000 sikatilasta vain harva on sellaisia, joille ei koidu lainkaan ongelmia työtaistelusta. Nautatiloilla eläinten kierto on hitaampi, joten siellä ongelmat eivät ole niin yleisiä. Broileriala puolestaan on rajattu työtaistelun ulkopuolelle.

Liian ahtaissa tiloissa eläinten käytös häiriintyy helposti. Ne esimerkiksi purevat toisiaan, jolloin vaarana ovat tulehtuvat haavat ja vammat.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

Autoilija suistui ulos tieltä ja törmäsi kaiteeseen Ruokkeella Jyväskylässä

Kun äiti lähti ja vei lapset mukanaan, jyväskyläläinen Pekka joutui aloittamaan yhden miehen taistelun lapsistaan: "ammattilaiset onneksi näkivät asiat niin kuin ne ovat"

Vanhemmat taistelivat oikeudessa lapsestaan 19 kertaa – lakiuudistuksen on määrä vaikeuttaa vieraannuttamista

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Ääntävätkö suomalaiset nuoret englantia jatkossa kuin syntyperäiset puhujat? Aivotutkija kertoo, miten musiikki, liikunta ja päiväunet auttavat koululaisia oppimaan

Mänttä-Vilppulan lauantai-illan kolarissa loukkaantuivat nuori mies ja kaksi nuorta naista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.