Silja Symphonyn matkustajilta löytyi norovirusta

Ruotsinlaiva Silja Symphonyn vatsatautiepidemian aiheutti mahdollisesti norovirus. THL:n alustavassa selvityksessä norovirusta on löytynyt kahdelta sairastuneelta.

Virusta on löytynyt myös yhdestä pintapuhtausnäytteestä. Näytteen virustyyppi kuuluu yleisimmin todettuihin noroviruksiin. THL selvittää, vastaavatko potilas- ja pintanäytteiden virustyypit toisiaan.

Viime sunnuntaista lähtien yhteensä noin 150 Symphonyn matkustajaa ja miehistön jäsentä on saanut vatsataudin oireita. Tallink Siljan mukaan laiva jatkaa liikennöintiään normaalisti.

Virusten aiheuttamat vatsataudit paranevat tavallisesti nopeasti itsestään, mutta rajuista oireista kannattaa olla yhteydessä terveyskeskukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Eurojackpotista 44,6 miljoonaa euroa Norjaan – Jokerista miljoonavoitto Helsinkiin

Yön uutiskooste: USA:n media: Trump painosti Ukrainan presidenttiä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan toimia, Ilmastotoimet ovat rauhan rakentamista, muistuttaa YK:n rauhanpäivä

Jyväskyläläiset kahvilat kertovat nyt tarralla, kuinka suhtautuvat imettäjiin – "Tissin vilahdus kahvilassa on muka hirveää, mutta rannalla ok"

Kapuloita hakkereiden rattaisiin – Jyväskylän kaupunki otti käyttöön tekstiviestivahvistuksen

Uutissuomalainen: Ex-pääministeri Esko Aho arvostelee hallitusta 2 miljardin alijäämästä

Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"

Esko Aho varoittaa toistamasta Suomen taloudessa aiempia virheitä – "Elvytyksen aika ei ole nyt – voi käydä niin, että bensa on loppu, kun pitäisi painaa kaasua"

Luovutetun Karjalan kirkonkirjat ovat suvustaan kiinnostuneelle aarreaitta – 30 vuoden tallennusurakka eteni loppusuoralle

Viikonlopulle luvassa viileitä haravointikelejä – pilvisyyttä etenkin maan keski- ja länsiosissa

Huumekuskille vankilatuomio: Pakeni poliisia Tikkakoskelta Laukaaseen jopa 190 km/h:ssa – kahden sivullisen autot vaurioituivat

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.