Silminnäkijä Keskisuomalaiselle: "Mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan"

Poliisit ja palomiehet hälytettiin Kuopion Leväselle kauppakeskuksen luo vakavan väkivaltarikoksen takia. Ainakin kymmenen ihmistä loukkaantui tapauksessa, jossa yhden ihmisen epäillään hyökänneen muiden kimppuun kauppakeskus Hermannissa.

Kuopion hyökkäyksen silminnäkijä kertoi Keskisuomalaiselle, että tekijänä oli nuori mies. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Savon ammattiopisto, jossa poliisi vahvisti hyökkäyksen tapahtuneen.

Nuori mies kävi miekan kanssa tytön kimppuun koululla, missä hyökkäys kohdistui ilmeisesti muutamaan muuhunkin ihmiseen.

– Mies löi tyttöä miekalla kaulaan ja tökki vatsaan.

Silminnäkijän mukaan mies räjäytteli lisäksi jonkinlaisia pieniä palopommeja.

Poliisi on vahvistanut, että yksi ihminen on kuollut. Itä-Suomen poliisi kertoi Twitterissä kello 14:n jälkeen, että oppilaitoksen tiloista on löytynyt yksi vainaja.

Keskisuomalaisen tavoittama silminnäkijä kertoi ennen kello kahta, että poliisi on käskyttänyt oppilaitoksen opiskelijat ja opettajat ulos rakennuksesta.

Poliisi on ottanut yhden epäillyn jo kiinni. Poliisit tutkivat parhaillaan kauppakeskuksen tiloja edelleen.

Alueelle on hälytetty viranomaisia laajalta alueelta. Rakennukseen on tullut myös useita palohälytyksiä ja pelastuslaitos on paikalla.

Poliisi on rajoittanut liikkumista alueella. Itä-Suomen poliisi sanoi Twitterissä kello 14:n jälkeen, että tapahtuneesta ei toistaiseksi katsota olevan vaaraa ulkopuolisille. Kuopiossa on liikkunut huhja Petosella liikkuvasta aseistautuneesta henkilöstä, mutta Itä-Suomen poliisi kumosi huhun Twitterissä vartin yli kaksi iltapäivällä.

Keskisuomalainen seuraa tilannetta.

Lue myös: Kuopion kouluhyökkääjä on syntynyt vuonna 1994, käytti sapelin tyyppistä teräasetta, hyökkäyksessä menehtyi nuori nainen – KSML seurasi hetki hetkeltä
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML:n tiedot: Kuopion hyökkäyksessä sai surmansa nuori nainen, joka oli hyökkääjän pääasiallinen kohde

Kuopion kouluhyökkääjä on syntynyt vuonna 1994, käytti sapelin tyyppistä teräasetta, hyökkäyksessä menehtyi nuori nainen – KSML seurasi hetki hetkeltä

Jyväskylän Gradiassa koulupäivä jatkuu toistaiseksi normaalisti Kuopion iskusta huolimatta: "Myötätuntoni on uhrien ja omaisten puolella"

Poliisi: Kuopion hyökkäyksessä loukkaantunut kymmenen, joista kaksi vakavasti – yksi loukkaantuneista on epäilty tekijä

KYSissä suuronnettomuushälytys: yhdeksän Kuopion hyökkäyksessä haavoittunutta tuotu sairaalaan

Ilkka: Kauhajoella koulujen ovet lukittu varotoimenpiteenä – kaupungilla liikkuu kommandopipoinen henkilö

IL: Silminnäkijöiden mukaan miekalla aseistautunut hyökkääjä iski koululuokkaan kuopiolaisessa kauppakeskuksessa – poliisi joutui ampumaan

Kolme loukkaantunut kauppakeskuksessa Kuopiossa – hyökkääjä iski keskellä päivää ammattiopiston tiloihin

Kommentointi on suljettu