Silminnäkijä Klaukkalan pankkiryöstöstä: Mies juoksi mäkeä alas taskut kilisten

Nurmijärven Klaukkalan pankkiryöstöstä epäiltyä miestä etsitään parhaillaan. Hän on poliisin mukaan poistunut tapahtumapaikalta. Tilannekeskuksen mukaan miehellä saattaa olla käsiase.

Epäilty ryöstäjä on 20–35-vuotias, noin 180–190-senttinen ja ruumiinrakenteeltaan normaali tai roteva. Miehellä oli yllään musta, lyhyt, urheilumallinen takki, jossa on mahdollisesti oransseja yksityiskohtia. Hänellä oli päähine, joka peitti kasvot. Jalassaan miehellä oli tummat housut ja käsissään tummat käsineet.

Nurmijärveläinen Eetu Engblom, 17, oli pankin viereisessä kioskissa kahvia hakemassa, kun vanhempi rouva tuli kysymään, tietääkö kukaan, miksi pankissa on valot päällä, mutta ovet lukossa.

– Menin kolkuttelemaan pankin oveen ja kurkkimaan, tulisiko joku avaamaan – mikä on homman nimi, hän kertoi STT:lle puhelimitse puolenpäivän jälkeen.

Kun Engblom lähti pankin luota pois, vastaan tuli poliisiauto ja ihmisiä pankin takaovesta ulos. Pian poliiseja tuli lisää. Poliisi alkoi eristää aluetta ja poistaa ihmisiä paikalta, hän kuvailee tilannetta.

Engblom meni pankin vastapäiseen metsään kaverinsa kanssa katsomaan kielekkeeltä, mitä tapahtuu. Poliisit tulivat kysymään, ovatko he nähneet ketään.

– Vähän ajan päästä kuulimme askelia, ja sieltä juoksi mieshenkilö mäkeä alas ja taskuissa kilisi.

– Kerroimme poliisille, mihin suuntaan hän oli mennyt.

Engblomin mukaan miehellä ei ollut lakkia eikä esimerkiksi silmälaseja. Engblomilla ei ole käsitystä siitä, oliko pankissa ollut panttivankitilannetta.

Hän kuvailee, että alueella on liikkeitä ja asuintaloja. Paikalla oli paljon ihmisiä, ja kaikki ajettiin kauemmas.

– Se oli aika hämmennys ja järkytys kaikille ensiksi.

Hälytys Klaukkalan Liikekujalle tuli puoli yhdentoista jälkeen aamupäivällä. Poliisi kehotti aiemmin ihmisiä välttämään liikkumista alueella. Poliisi on nyt tarkastanut pankin tilat, ja pankki on tyhjä. Mahdollisesta ryöstösaaliista ei ole vielä tietoa.

Poliisi pyytää havaintoja numeroon 0295 436 442.

 

Klaukkalan ryöstöstä epäiltyä etsitään – pankkiin jätettiin outo paketti

Nurmijärven Klaukkalan keskusta-alueen eristys on purettu