Silminnäkijä kertoo Vainikkalan kiinnioton sujuneen rauhallisesti – mies vietiin pois käsiraudoissa

Moskovasta tulleesta Tolstoi-junasta Vainikkalan raja-asemalla kiinni otettu mies vietiin silminnäkijän mukaan pois käsiraudoissa. Samassa junanvaunussa ollut moskovalaisen Alina Bajronovan arvioi miehen olevan kotoisin Tshetsheniasta ja kolmissakymmenissä.

Vainikkalassa tutkitun junan matkustajat siirrettiin muutaman tunnin odottelun jälkeen Pietarista tulleeseen Allegro-junaan. Allegro saapui Helsinkiin kolmen jälkeen iltapäivällä.

Bajronova ei ollut puhunut miehen kanssa, joka hänen tietonsa mukaan oli tshetshenialainen. Kiinniottotilanne sujui hänen mukaansa rauhallisesti.

– Kaikki oli ok, kukaan ei ollut peloissaan tai mitään sellaista, Bajronova kertoi STT:lle Helsingin rautatieasemalla.

Bajronovan mukaan matkustajille ei kerrottu muuta kuin että heidän pitää poistua junasta ja että juna tutkitaan. Matkustajat joutuivat odottamaan Vainikkalassa kolme tuntia.

– Sitten suomalaiset rajavartijat kysyivät, haluammeko vaihtaa junaa vai odottaa vielä kolme tuntia lisää. Päätimme vaihtaa Allegroon.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoi ottaneensa Moskovasta tulleesta Tolstoi-junasta kiinni matkustajan, jonka epäiltiin aiheuttavan vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

"Erityistapaus"

Tolstoi-junassa matkusti myös ruotsalainen Harry Lejgren, joka yritti Vainikkalassa udella rajavartijalta syytä junan tyhjentämiseen.

– Kysyin rajavartijalta, ja hän sanoi että tämä on erityistapaus. Kysyin, onko kyse huumeista, mutta hän ei kertonut, Lejgren sanoi STT:lle.

– He sanoivat vain, että heidän täytyy tutkia koko juna ja siksi meidän täytyy poistua.

Lejgrenin mukaan rajavartijat olivat hyvin kohteliaita ja kaikki sujui rauhallisesti. Ainoa matkustajille aiheutunut häiriö oli matkan viivästyminen. Lejgren ei ollut nähnyt kiinni otettua miestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Epäilyttäväksi luonnehdittu mies otettiin kiinni Moskovasta Helsinkiin matkalla olleesta junasta, miehellä oli mukanaan kumiluotiase

Tolstoi-junasta kiinni otettu mies on kansainvälisesti etsintäkuulutettu