Simon Elokin valmis laskemaan ravintolaviinan hintaa

Uusi vaihtoehto tekisi alkoholiveroon kahden prosentin korotuksen.

Myös Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä haluaa laskea ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa.

– Olemme valmiita laskemaan ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa. Veronkevennystä katetaan alkoholiveron maltillisella kahden prosentin korotuksella, linjaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo tiedotteessaan.

Elon mukaan ehtona arvonlisäveron kevennykselle on alkoholilain uudistuksen hyväksyminen eduskunnassa vähintään hallituksen esittämällä 5,5 prosenttirajalla.

– Julkisuudessa on keskusteltu Viron alkoholiveron korotuksesta, jonka jälkeen Suomen alkoholiveron tuotto voi mahdollisesti kasvaa 40-50 miljoonaa euroa. Yhdessä alkoholiveron maltillisen korotuksen kanssa katetaan ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveron kevennys, Elo kertoo.

Elo korostaa, että hänen johtamansa eduskuntaryhmä on uudistusmielinen ja yhteistyökykyinen, minkä ansiosta alkoholiuudistus eteni. Nykyistä vahvemmat oluet, siiderit ja lonkerot tulevat ensi vuoden alusta ruokakauppoihin, jos esitys menee nykymuodossaan läpi.

Hallituspuolueiden kansanedustajat saavat lakiesityksen sisältökäsittelyssä tehdä kilpailevia esityksiä prosenttirajasta ilman pelkoa rangaistuksesta. Tämä oli tärkeää etenkin niille keskustan edustajille, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät kannata nelosoluen siirtoa ruokakauppoihin. Lopullisessa käsittelyssä hallituspuolueiden edustajien on hyväksyttävä uudistuksen läpimeno, oli enimmäisprosentti mikä hyvänsä.

– Tarjoamme alkoholipolitiikkaan toisen merkittävän uudistuksen, joka luo työpaikkoja ravintola-alalle ja ohjaa alkoholinkulutusta ravintoloihin, Elo sanoo.

Uutissuomalainen kertoi keskiviikkona, että hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä oltaisiin valmiita alentamaan ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa. Veroa voidaan kuitenkin laskea vain, jos veromenetykset voidaan korvata muualta saatavilla tuloilla. Uutissuomalainen ei tavoittanut tuolloin Uusi vaihtoehto -ryhmän johtoa.

Kansanedustajat haluavat siirtää alkoholin nauttimisen kotoa ravintoloihin