Sinilevähavainnot järvissä vähentyneet – Keski-Suomessa kolmen järven näytteissä kukintoa

Tällä viikolla sinilevää on havaittu Keski-Suomessa Kuuhankaveden Kirkkoselällä, Isojärven Salakkalahdella sekä Päijänteen Lampsalossa. Torstai-iltapäivänä kuluvan viikon aikana oli tarkastettu kaikki muut Keski-Suomen 20:stä havaintopisteestä paitsi Saarijärven länsiranta.

Viime viikolla hieman levää oli havaittu Keurusselän Lapinsalmella sekä Kuuhankaveden Asemanselällä. Uuraisilla olevan Kyynämöisen levätilanne on päivitetty viimeksi viikolla 28. Tänä vuonna levää on havaittu enemmän Keski-Suomen järvissä vuosien 1998–2017 keskiarvoon verrattuna.

– Järvillä runsaat sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta, mutta sinilevätilanne on edelleen keskimääräistä huonompi. Tyynen ja helteisen sään jatkuessa uusia pintakukintoja voi vielä esiintyä, sanoo ryhmäpäällikkö Marko Järvinen Suomen ympäristökeskuksesta.

Näiden havaintopisteiden lisäksi ely-keskukseen on toimitettu tavallista enemmän sinileväisiä vesinäytteitä. Järvi-meriwikiä ylläpidetään viranomaisten ja kansalaisten yhteistyöllä, ja sieltä löytyvät perustiedot kaikista yli hehtaarin kokoisista järvistä sekä Itämeren eri alueet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .