Sipilä: Esitys yhteisistä rajajoukoista sai EU-johtajilta yllättävän paljon kannatusta

EU-komission esitys ulkorajavalvonnan vahvistamisesta sai yllättävän paljon kannatusta EU-johtajilta, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

EU-johtajat lupasivat huippukokouksessaan viedä asiaa eteenpäin ja muodostaa yhteisen kantansa esitykseen kesäkuun loppuun mennessä.

Komissio on esittänyt EU:lle yhteistä raja- ja rannikkovartiostoa, jolla olisi oikeus hätätilanteessa tulla avuksi ulkorajoille, vaikka kohteena oleva maa ei olisi pyytänyt apua.

Kokouksen päätelmissä todetaan, että jäsenmaiden on muodostettava kantansa yhteiseen rajavartiostoon Hollannin EU-puheenjohtajuuskaudella, joka alkaa vuodenvaihteessa ja kestää puoli vuotta.

Huippukokousta johtavan Donald Tuskin mukaan valtiojohtajat antoivat laajan tukensa komission esitykselle, vaikka siitä ei käyty vielä yksityiskohtaista keskustelua.

- Johtajien laaja hyväksyntä tarkoittaa, että tulevaisuudessa Eurooppa ei ole enää haavoittuvainen sen vuoksi, että Schengenin raja olisi riittämättömästi valvottu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.