Sipilä: Hallituksella ei ole keinoja auttaa Savonlinnan opettajankoulutuslaitosta

Hallituksella ei ole keinoja muuttaa Itä-Suomen yliopiston päätöstä lakkauttaa Savonlinnan opettajankoulutuslaitos. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan tämä on käynyt selväksi keskusteluissa yliopiston johdon kanssa.

Sipilä sanoi tavanneensa Itä-Suomen yliopiston johtoa viimeksi toissa päivänä. Hän kertoi Savonlinnan OKL:n tilanteesta vastatessaan SDP:n laajaan välikysymykseen eduskunnassa.

– Itä-Suomen yliopisto perustelee päätöstään sillä, että viime kaudella yliopistolle annetun rahoituksen ehtona oli tiettyjen tuloksellisuusmittareiden täyttyminen. Yliopisto arvioi, että nykyrakenteella tuloksiin ei päästä, Sipilä sanoi eduskunnalle.

Yliopiston rehtori oli kertonut Sipilän mukaan, että Savonlinnan opettajankoulutuslaitos ei ole tarpeeksi vetovoimainen ja keskeyttäneiden määrä on liian suuri.

Pääministeri valotti myös Pellervon Taloustutkimuksella teettämänsä selvityksen alustavia johtopäätöksiä. Niiden perusteella OKL:n lakkauttamisella on negatiiviset vaikutukset Savonlinnan alueen talouteen.

Sipilä sanoo hallituksen tekevän töitä sen puolesta, että Savonlinnaan syntyy korvaavaa toimintaa, joka tukee alueen kehitystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.