Sipilä: Maltillinen palkkaratkaisu ei kuulu yhteiskuntasopimukseen

Maltillinen palkkaratkaisu ei kuulu yhteiskuntasopimuksen piiriin, sanoi keskustan Juha Sipilä MTV:n puheenjohtajatentissä. Sipilän mukaan palkkamalttia tarvitaan, mutta se hoituu työmarkkinajärjestöjen keskinäisissä neuvotteluissa.

Sipilä on vaatinut laajaa yhteiskuntasopimusta työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen kesken ennen hallituksen muodostamista.

Sipilä ei sulkisi pois mahdollisuutta laajapohjaisesta hallituksesta. Aiemmin Sipilä on haikaillut yritysten johtoryhmää muistuttavaa johtamistyyliä, jossa esimerkiksi ministerisalkkuja on karsittava.

Erityisesti SDP ja kokoomus ovat syyttäneet hallituksen tavoiteltuja huonommista tuloksista juuri hallituksen laajapohjaisuutta.

Sipilä ei pidä puolustusministeri Carl Haglundin kirjoitusta Venäjä-uhkakuvista viisaana. Siitä olisi pitänyt informoida muuta hallitusta. Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne epäilee kirjoituksen järkevyyttä.

Rinne ja Sipilä pitävät Haglundin Venäjä-kirjoitusta kyseenalaisena

Keskustan Juha Sipilä ei pidä puolustusministeri Carl Haglundin (r.) ja muiden pohjoismaisten ministerien kirjoitusta Venäjä-uhkakuvasta viisaana. Hänen mukaansa kirjoituksesta olisi pitänyt informoida muuta hallitusta. Myös valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) epäilee kirjoituksen järkevyyttä.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan kirjoitus oli linjassa aiemmin puhutun kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.