Sipilä: Neuvottelut etenevät Soinin poissaolosta huolimatta

Hallitusneuvotteluita käydään tänään ilman perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia. Soini kertoo blogissaan olevansa poissa perhesyiden takia.

Hallitusmuodostaja Juha Sipilä (kesk.) sanoo neuvotteluiden etenevän, vaikka Soini onkin poissa tämän päivän. Työryhmät tekevät hänen mukaansa töitä ja maanantaina johtokolmikko käy tilannetta läpi kaikkien työryhmien kanssa.

– Maanantaina meillä on varattu johtotrion ja työryhmien kanssa lyhyt tsekki, Sipilä kertoo.

Neuvotteluihin saapuessaan Sipilä kertoi, että hän aloittaa päivän kuuntelemalla työryhmien aikaansaannoksia. Taloustyöryhmässä on hänen mukaansa päästy jälleen pieni nykäys eteenpäin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kertoi saapuessaan valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan, ettei usko tänään valmistuvan vielä konkreettisia talouslinjauksia.

Talousryhmässä on hänen mukaansa käyty eilen läpi talouden kokonaisuutta, budjettia ja sopeutuksia.

– Se on se vaikein kokonaisuus. Päätökset kannattaa nyt tehdä etupainotteisesti, ettei tapahdu samaa virhettä kuin neljä vuotta sitten, jolloin päätöksiä jouduttiin koko ajan korjaamaan.

Valio-uutiselle ei vielä vahvistusta

Hallitusneuvotteluista on kerrottu tasaisesti joka päivä pidetyissä tiedotustilaisuuksissa, mutta niiden ulkopuolelta ei juuri ole tullut vuotoja julkisuuteen.

Tänään Iltalehti kuitenkin kertoi, että keskusta olisi ehdottamassa kilpailulain muuttamista Valion tukemiseksi. Lehden mukaan puolue olisi nostanut asiaan esiin hallitusneuvotteluiden biotalous-ryhmässä. Valion ohella tarkoituksena olisi helpottaa suurten lihatalojen kilpailurajoituksia.

Sipilä sanoi aamulla, ettei hänellä ole tietoa asiasta.

– Minulla ei tällaista tietoa ole. En tiedä, mitä biotalous-ryhmässä on keskusteltu. Senkin kuulen tässä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoi hänkin, ettei hänellä ole aavistustakaan koko asiasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.