Sipilä: Parempi ettei hallitus ohjeista paikallisen sopimisen työryhmää

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei kerro hallituksen linjaa paikallisesta sopimisesta. Sipilän mukaan on parempi, ettei hallitus ohjeista nyt paikallisen sopimisen työryhmää, joka tekee hänen mielestään hyvää ja perusteellista työtä.

– En usko, että olisi sopivaa hallituksen mennä asettamaan rimoja kesken työryhmän työskentelyn, Sipilä sanoi mennessään eduskuntaan.

Pääministeri sanoi kuitenkin, että paikallisessa sopimisessa pitää ottaa pitkä askel eteenpäin. Hänen mielestään Suomessa on ollut iso ongelma se, ettei asiassa ole edetty. Hän painotti, että aikaa on maaliskuun loppuun.

Työministeri Jari Lindström (ps.) on kertonut kannattavansa palkansaajien esittämää työehtosopimusten tietä paikallisessa sopimisessa. Palkansaajien SAK toivoi maanantaina koko hallitukselta linjauksia.

– Kun tulisi jotain konkreettisia ehdotuksia pöydälle, joita pääsisi arvioimaan. Tämä on kuin ilmakitaransoittoa tällä hetkellä tämä touhu, Sipilä sanoi.

SDP ja perussuomalaiset samoilla linjoilla

Paikallinen sopiminen nousi esiin myös eduskunnan täysistunnossa tiistaina. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne iloitsi siitä, että perussuomalainen työministeri Jari Lindström on samaa mieltä kuin SDP.

– Ratkaisu on löydettävissä työehtosopimusten sisältä, eikä uudella pakkolailla. Toivottavasti tämä linjaus on pian koko hallituksen hyväksymä. Pakko on yhteistyön ja sopimisen sijaan työmarkkina-asioissa huono lähtökohta, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on sanonut, että paikallisessa sopimisessa tarvitaan lainsäädännöllistä perälautaa. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK on lain kannalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.