Sipilä: Postille mahdollisuus hyödyntää ydinosaamistaan

Eduskunta keskustelee parhaillaan valtion omistajapolitiikan linjauksista, joista Sipilä antoi pääministerin ilmoituksen

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Postille halutaan sen omistusrakennetta kehittämällä antaa mahdollisuus hyödyntää entistä paremmin ydinosaamistaan logistiikassa ja ihmisten kotioville tuotavissa palveluissa.

Eduskunta keskustelee parhaillaan valtion omistajapolitiikan linjauksista, joista Sipilä antoi pääministerin ilmoituksen. Postin tulevaisuuden askelmerkit ovat herättäneet jo etukäteen oppositiossa paljon porua.

Uuteen valtion kehitysyhtiöön kaavaillaan siirrettäväksi hyvä siivu valtion yhtiöomistuksia. Uuteen yhtiöön on menossa muun muassa lähes puolet valtion kokonaan omistamasta Postista.

Sipilä korosti tänään eduskunnassa, että Postissa pidetään valtion enemmistöomistuksesta kiinni.

"Suomesta ei saa tulla pelkkä tytäryhtiötalous"

Sipilän mukaan valtiontalouden liikkumavara on olematon, ja sen vuoksi myös tase eli omaisuus on laitettava töihin. Sipilän mukaan tämä osaltaan auttaa hallitusta saavuttamaan työllisyystavoitteensa, eli 110 000 uuden työpaikan syntymisen.

– Valtion taseen saaminen töihin ei tarkoita minulle budjetin tilkitsemistä tai omaisuuden laittamista lihoiksi. Se tarkoittaa nykyisen omistuksen aktivoimista ja uuden taloudellisen aktiviteetin ja työpaikkojen synnyttämistä, Sipilä sanoi.

Viime vuosien heikon talouskehityksen aikana on Sipilän mukaan viimeistään korostunut kasvollisen suomalaisen omistajuuden merkitys.

– Suomesta ei saa tulla pelkkä tytäryhtiötalous. Tarvitsemme edelleen toimia, jotka vahvistavat yritysten omien pääomien syntymistä. Tavoitteena pitää olla se, että yhä useampi suomalainen tulisi tavalla tai toisella esimerkiksi työnantajayrityksiin omistajiksi ja vahvistaisi kansankapitalismia, Sipilä sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vihreät ei usko kehitysyhtiön taikovan uusia työpaikkoja

"Kvartaalitalouden kauppamiehet tulee pitää kepin päässä"