Sipilä: Sote-uudistuksen vastustamiseen käytetään Suomessa hurjan paljon energiaa

"Keskustan tavoitteena ykköspaikka ensi vuoden vaaleissa"

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän mukaan sote- ja maakuntauudistuksen vastustamiseen käytetään Suomessa tällä hetkellä "hurjan paljon energiaa".

– Kun tämä vastustamisen energia saadaan käännettyä joka paikassa toimeenpanoon, uudistus menee vauhdilla maaliin, Sipilä arvioi keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Lahdessa.

Sipilän mukaan keskustan tavoitteena on uusia ykköspaikka ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Hän sanoi uskovansa, että Sotkamon kesäkuisesta puoluekokouksesta lähtee vahva ja yhtenäinen voittajajoukkue tuleviin vaaleihin.

– Viime vaalikausi oli sinipunan opinnäyte, arvosanana hylätty. Lopputuloksena oli 100 000 työtöntä, ja Suomi jäi uudistamatta. Toiseen tällaiseen vaalikauteen Suomella ei ole varaa, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan seuraavan hallituskauden tavoitteeksi on asetettava työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin.

– Jotta tuohon tavoitteeseen voidaan päästä, työmarkkinauudistuksia on jatkettava. Samoin paikallisen sopimisen on mentävä aimo loikka eteenpäin.

Sipilä muistutti kuulijoita siitä, että hänen hallituksensa aikana on syntynyt 90 000 uutta työpaikkaa ja talouskasvu on noussut lähes kolmeen prosenttiin. Pääministeri lisäsi, että hallitus saavuttaa 72 prosentin työllisyysastetavoitteensa tällä vaalikaudella.

– Tämä ei kuitenkaan näy meidän kannatusluvuissamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilä ei halua arvioida Väyrysen puoluevaltuustopyrkimyksiä

Väyryselle viileä vastaanotto Lahdessa

Uusimmat

Kotimaa

Valvirassa pohditaan, pitäisikö esteettisille hoidoille laatia ohjeistus – nyt laki ei ota kantaa siihen, kuka saa ruiskuttaa täyteaineita ja tehdä vampyyrihoitoja

Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona

Raskas liikenne joutuu poliisin tehosyyniin tällä viikolla

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa alkavalla viikolla – ajo- ja lepoaikojen noudattaminen valvonnan painopisteinä

Buddhalaisen luostarin avajaiset keräsivät väkeä Kuopion Syväinniemeen – päämunkille lahjaksi ruisleipää

John Smith -festivaali ei juuri poliisia työllistänyt – "Päästiin aika vähällä"

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.