Sipilä: Teemme kaikkemme, etteivät väkivaltaiset mielenilmaukset yleisty

Jyväskylän mielenosoituksen väkivaltaa ei voi missään tapauksessa hyväksyä. Näin kommentoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uusnatsien mielenosoitusta Kajaanissa, jossa oli keskustan pyöräilykiertueen välipysäkki. Sipilän mukaan hallituspuolueet eivät ole vielä ehtineet keskustella Jyväskylän tapahtumista, mutta asia otetaan esiin, kun hallitus kokoontuu sunnuntai-iltana ja maanantaina.

– Kyseessä on tietysti poliisiasia. Teemme hallituksessa kaikkemme, etteivät väkivaltaiset mielenilmaukset yleisty Suomessa.

Sipilän mukaan tapahtumissa heijastuu jonkin verran muuallakin Euroopassa nähty äärioikeiston liikehdintä. Jyväskylän mielenosoituksen järjesti kansallissosialistiseksi julistautunut Suomen Vastarintaliike. Monikulttuurisuutta vastaan kantaa ottaneen perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen on nähty aiemmin osallistuvan samoihin tapahtumiin Suomen Vastarintaliikkeen edustajien kanssa.

Juha Sipilä ei halua ottaa kantaa Immosen rooliin tilanteessa.

– En osaa enkä halua sanoa hänen yhteyksistään näihin.

Sipilä sanoo keskustelleensa Immosen monikulttuurisuutta vastustavasta kirjoituksesta perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa.

– Soini on sanonut, että he käyvät asian läpi kesäkokouksessaan. Uskon ja luotan siihen, että Soini ja perussuomalaiset hoitavat tilanteen.

Sipilä korostaa, että hallituksen monikulttuurisuuslinjauksissa ei ole mitään epäselvää tai erimielisyyksiä.

Orpo: Jyväskylän väkivalta erittäin tuomittavaa