Sipilä: Yhdysvaltojen ratkaisu irtautua YK:n ihmisoikeusneuvostosta on symbolisestikin vakava isku

"Nyt EU:n pitää vain miettiä, miten me itse toimimme tässä tilanteessa"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kutsuu Yhdysvaltojen ratkaisua irtautua YK:n ihmisoikeusneuvostosta valitettavaksi päätökseksi.

– Aika keskeinen osa YK:n toimintaa on ihmisoikeuksien varmistaminen, ja symbolisestikin tämmöisestä toiminnosta irtautuminen on aika vakava isku, hän sanoo STT:lle.

Sinänsä ratkaisu ei yllätä Sipilää Yhdysvaltojen viimeaikaisten toimenpiteiden sarjassa.

– Nyt EU:n pitää vain miettiä, miten me itse toimimme tässä tilanteessa. Ja meidän tehtävämme on vahvistaa näitä instituutioita ja yhdessä sovittujen pelisääntöjen noudattamista ja vaatia sitä myöskin muilta.

Sipilän mukaan sääntömääräinen globaali toiminta on erityisesti pienten maiden etu muun muassa ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä ja ihmisoikeuskysymyksissä.

– Kyllä me olemme hyvin vahvasti EU:ssa vaatimassa EU:n yhteisiä toimia tässä. Ja niistä vallitsee kyllä Sofian kokouksen perusteella hyvin vahva yksimielisyys, jopa irtaantuva Britannia oli tässä hyvin vahvasti samoilla linjoilla kuin kaikki muutkin, hän toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yhdysvallat jättää YK:n ihmisoikeusneuvoston – USA:n YK-lähettiläs kuvailee neuvostoa likakaivoksi

Uusimmat

Kotimaa

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

Poliisilta lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: Kolmikko nousi autosta tielle selvittelemään riitaa – rekka törmäsi, kaksi kuoli

Kolmikko nousi autosta tielle selvittelemään välejä Luumäellä – rekka törmäsi, kaksi kuoli

Pintavedet jo pääosin lämmenneet heinäkuun alun viilenemisen jälkeen –  hellevaroitus 11 maakunnassa

Pentin olympialaiset järjestettiin Pylkönmäellä jo 45. kerran, aurinkoisessa säässä lensivät niin keihäs kuin saapaskin – katso kuvasarja lasten liikunnan riemusta

Moottorien jylinää ja sankkoja vesisuihkuja: vielä ehdit kokemaan vauhdin hurmaa Jyväsjärvelle – katso täältä loppupäivän aikataulu ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailuun

Kaahari oli ajaa nokkakolarin poliisin kanssa kahdesti – epäillään kahdesta murhan yrityksestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.