Sipilä avasi keskustan sote-linjaa – miettisi maakunnan tehtävien antamista Helsingille

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä miettisi sote-uudistusta tehtäessä maakuntien lisäksi erikoisasemaa Helsingille. Tänään Sipilä sanoi, että "miettisi maakunnan tehtävien antamista Helsingille". Sipilä nosti asian esille Vero 2019 -tapahtuman vaalipaneelissa.

Kuusi suurinta kaupunkia katsoi eilen, että sote-uudistusta tulee jatkaa kuntapohjaisesti, vaiheittain ja alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen.

Sipilän mukaan aikalisä tarvitaan ja kuntien ehdotukset pitää myös kuunnella.

–  Tämä kuntapohjainen malli kaatui perustuslakikysymyksiin jo edellisellä kaudella. Silloin perustuslakivaliokunnan lähtökohta oli, tarvitaan isommat alueet ja niille kansanvaltainen päätöksenteko, Sipilä sanoi.

Hän näkee maakuntapohjan tällöin aika luonnollisena.

–  Mutta kyllä minä nyt tässä yhteydessä miettisin vakavasti sitä Vapaavuoren ehdotusta, että Helsingille annettaisiin maakunnan tehtäviä. Jolloin tässä olisi maakuntapohja ja sitten ehkä Helsingillä joku erityinen asema, Sipilä sanoi paneelissa.

Helsingin Sanomissa toimitusministeristön asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) esittää, että tulevassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa Helsingille pitäisi antaa erityisasema. Suomeen tulisi 18 maakuntaa, minkä lisäksi Helsinki saisi ainoana kaupunkina ottaa vastuulleen maakunnan tehtävät.

Torstaina keskustalla on puoluehallituksen kokous, jossa käsitellään puolueen mallia sote-uudistukseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.