Sipilä huolissaan Kemin tehdashankkeen kohtalosta – Rinne valmis satsaamaan tehtaaseen

Pääministeri Juha Sipilää (kesk.) huolestuttaa Metsä Groupin Kemiin suunnitteleman suuren biotuotetehtaan kohtalo, jos tuleva hallitus tiukentaa valtion metsienkäyttöpolitiikkaa.

–  Huolettaa se, saako kestävä suomalainen metsänhoito, joka sallii puunkäytön maltillisen lisääminen, jatkumon. Nämä investoinnit eivät toteudu, jos sitä ei sallita, jos mennään (puunkäytössä) alaspäin, niin kuin joidenkin puolueiden ohjelmassa on, Sipilä sanoi keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Riihimäellä.

Metsä Group kertoi eilen aloittavansa biotuotetehtaan hankesuunnittelun Kemissä. Tehtaan on määrä tuottaa 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua vuodessa sekä lisäksi muita biotuotteita. Tehdas maksaisi 1,5 miljardia euroa.

Keskustan varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan Kemiin suunnitteilla oleva tehdashanke täytyy ehdottomasti huomioida hallitusneuvotteluissa. Kulmuni muistuttaa, että toteutuessaan Kemin hanke olisi suomalaisen metsäteollisuuden suurin investointi koskaan ja "merkittävä buusti" kansantaloudelle.

–  Kyllähän silloin kaikki vaikkapa infrastruktuuriin liittyvät asiat ovat aivan keskeisiä valtion puolelta. Ehdottomasti hallitusneuvotteluissa tämä täytyy käsitellä, Kulmuni sanoi Riihimäellä.

–  Aikanaan Äänekoski sai noin parilla sadalla miljoonalla vahvistuksia tiestöön, raiteisiin ja väyliin, Kulmuni jatkoi viitaten Metsä Groupin toissa vuonna toimintansa aloittaneeseen Äänekosken biotuotetehtaaseen.

–  Tämä on kansallinen kysymys kun tällaisia miljardi-investointeja Suomeen tulee.

Rinne: Äärettömän hieno asia

Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on puolestaan tervehtinyt ilolla uutista siitä, että Metsä Group harkitsee biotuotetehtaan perustamista Suomeen. Rinne kertoi olevansa valmis hallituskaudellaan satsaamaan infrastruktuuriin tehdashankkeen tukemiseksi.

–  On äärettömän hieno asia, että jättiluokan investointeja halutaan tuoda tänne, Rinne sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Rinne kertoi uskovansa, että Suomen metsien hakkuutaso kestää uuden tehtaan tuoman kysynnän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.