Sipilä keskustan imagotappiosta: "Kuraa on tullut niskaan"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ole huolissaan puolueiden teettämästä tutkimuksesta, joka kertoo keskustan imagon huonontuneen äänestäjien silmissä.

Tuloksista uutisoi lauantaina Yle.

– Tutkimukset ovat tutkimuksia ja gallupit gallupeja. Tässä on vuosi aikaa katsoa, mikä on todellinen mielipide. Edellisen hallituksen jäljiltä moni asia oli tekemättä ja nyt kun asioita on laitettu kuntoon, on tilanne tämä. Kuraa on tullut niskaan, Sipilä totesi Keskisuomalaiselle lauantaina Kivijärvellä.

Kyselyn mukaan keskustaan liitetyt mielikuvat ovat huonontuneet niin luotettavuuden, ylimielisyyden kuin taitojenkin puolesta. Puolue on imagomittauksen kokonaisarviossa viides, kun vielä kaksi vuotta sitten se piti kärkipaikkaa.

Mittauksen mukaan 45 prosenttia vastaajista kertoi luottamuksensa keskustaan laskeneen. Lokakuussa 2017 näin sanoi 38 prosenttia vastanneista.

Sipilä ei yllättynyt tuloksista.

– Tiesin, että näin käy. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on todennut, että kaikki poliitikot tietävät mitä pitää tehdä, mutta kysymys kuuluukin kuinka tulla valituksi uudelleen sen jälkeen, kun asiat on tehty.

Sipilä luottaa suomalaisten kumoavan Junckerin lausunnon.

– En usko, että Suomi on niin populistinen maa, että tämä toteutuisi täällä. Itse olen tullut politiikkaan sillä asenteella, että välttämättömät asiat on tehtävä.

Tutkimuksen mukaan luottamus on vähentynyt myös kokoomukseen. Näin kertoo 39 prosenttia vastaajista, kun viime syksynä vastaava luku oli 30.

Muiden puolueiden osalta luottamus pysyi suurin piirtein ennallaan. Paras kokonaisimago on vihreillä, toisena on kokoomus, kolmantena SDP, neljäntenä vasemmistoliitto ja kuudentena eli viimeisenä perussuomalaiset.

Kantar TNS haastatteli 6.–11. huhtikuuta mittaukseen 1 277 ihmistä. Virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .