Sipilä liikenneverkkotyöryhmästä: Askel oikeaan suuntaan

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää liikenneverkkotyöryhmän linjauksia hyvänä askeleena oikeaan suuntaan.

– Suhtaudutaan positiivisesti siihen, että isoja hankkeita voidaan yhtiöittää. Sitä kauttahan se mahdollistaa myös uusien rahoitusinstrumenttien käytön, Sipilä sanoi STT:lle.

Sipilän mukaan tämä luo mahdollisuuksia Jäämeren radan tai Tallinnan tunnelin kaltaisille hankkeille.

– Ne ovat sen kokoiset, että ne jäävät tekemättä budjettirahoituksella ilman muuta.

Sipilä sanoi vuosi sitten, että ryhmän pitää oikeasti löytää uusia ratkaisuja ja keinoja. Sipilä kertoi tänään olevansa iloisesti yllättynyt työryhmän lopputuloksesta.

– Ei minulla ollut odotustakaan, että tässä tulisi ihan sitä mitä alun perin tavoiteltiin ja mitä keskusta ennen vaaleja tavoitteli, mutta askel oikeaan suuntaan.

Vuoden päivät työskennelleen liikennetyöryhmän tänään julkaistu loppuraportti ei varsinaisesti ravistele Suomen liikenneverkostoa. Työryhmä ehdottaa uuden suunnitteluryhmän perustamista, eikä ota kantaa verotukseen tai teiden käyttömaksuihin.

– Kun isoon uudistukseen kerralla ei kannatusta löytynyt, niin minusta tämä on hyvä tapa lähteä rakentamaan sitä askel kerrallaan, Sipilä sanoi. 

STT:n tietojen mukaan Sipilällä on ollut valmiutta lähteä hakemaan ratkaisuja hallituksen johdolla, jos oppositiovoimilla vahvistetun työryhmän ratkaisut eivät häntä tyydyttäisi.

Sipilän mukaan nyt tuli parlamentaarinen yhteisymmärrys niihin työkaluihin, mitä voidaan nyt käyttää.

– Noilla työkaluilla päästään kyllä jo eteenpäin. Jos mitään ei olisi tullut, sitten hallitus olisi mielestäni pakotettu toimimaan omilla työkaluillaan. Erittäin hyvä, että löytyi yksimielisyys, Sipilä sanoi. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

Poliisilta lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: Kolmikko nousi autosta tielle selvittelemään riitaa – rekka törmäsi, kaksi kuoli

Kolmikko nousi autosta tielle selvittelemään välejä Luumäellä – rekka törmäsi, kaksi kuoli

Pintavedet jo pääosin lämmenneet heinäkuun alun viilenemisen jälkeen –  hellevaroitus 11 maakunnassa

Pentin olympialaiset järjestettiin Pylkönmäellä jo 45. kerran, aurinkoisessa säässä lensivät niin keihäs kuin saapaskin – katso kuvasarja lasten liikunnan riemusta

Moottorien jylinää ja sankkoja vesisuihkuja: vielä ehdit kokemaan vauhdin hurmaa Jyväsjärvelle – katso täältä loppupäivän aikataulu ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailuun

Kaahari oli ajaa nokkakolarin poliisin kanssa kahdesti – epäillään kahdesta murhan yrityksestä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.