Sipilä liikenneverkkotyöryhmästä: Askel oikeaan suuntaan

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää liikenneverkkotyöryhmän linjauksia hyvänä askeleena oikeaan suuntaan.

– Suhtaudutaan positiivisesti siihen, että isoja hankkeita voidaan yhtiöittää. Sitä kauttahan se mahdollistaa myös uusien rahoitusinstrumenttien käytön, Sipilä sanoi STT:lle.

Sipilän mukaan tämä luo mahdollisuuksia Jäämeren radan tai Tallinnan tunnelin kaltaisille hankkeille.

– Ne ovat sen kokoiset, että ne jäävät tekemättä budjettirahoituksella ilman muuta.

Sipilä sanoi vuosi sitten, että ryhmän pitää oikeasti löytää uusia ratkaisuja ja keinoja. Sipilä kertoi tänään olevansa iloisesti yllättynyt työryhmän lopputuloksesta.

– Ei minulla ollut odotustakaan, että tässä tulisi ihan sitä mitä alun perin tavoiteltiin ja mitä keskusta ennen vaaleja tavoitteli, mutta askel oikeaan suuntaan.

Vuoden päivät työskennelleen liikennetyöryhmän tänään julkaistu loppuraportti ei varsinaisesti ravistele Suomen liikenneverkostoa. Työryhmä ehdottaa uuden suunnitteluryhmän perustamista, eikä ota kantaa verotukseen tai teiden käyttömaksuihin.

– Kun isoon uudistukseen kerralla ei kannatusta löytynyt, niin minusta tämä on hyvä tapa lähteä rakentamaan sitä askel kerrallaan, Sipilä sanoi. 

STT:n tietojen mukaan Sipilällä on ollut valmiutta lähteä hakemaan ratkaisuja hallituksen johdolla, jos oppositiovoimilla vahvistetun työryhmän ratkaisut eivät häntä tyydyttäisi.

Sipilän mukaan nyt tuli parlamentaarinen yhteisymmärrys niihin työkaluihin, mitä voidaan nyt käyttää.

– Noilla työkaluilla päästään kyllä jo eteenpäin. Jos mitään ei olisi tullut, sitten hallitus olisi mielestäni pakotettu toimimaan omilla työkaluillaan. Erittäin hyvä, että löytyi yksimielisyys, Sipilä sanoi. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vankila oli liian kaukana ja liian suljettu – Näin lähes kaiken Suomen järjestäytyneestä rikollisuudesta tiennyt mies alkoi poliisin tietolähteeksi

Vuosia kestäneen vyyhdin oikeudenkäynnit jatkuvat syksyllä

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.