Sipilä pyytää tänään todennäköisesti hallituksen eroa

Sen jälkeen kun Sipilä esittää presidentille hallituksen eronpyynnön, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen kutsusta määrätään hallitustunnustelija.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) on määrä tänään mennä presidentti Sauli Niinistön luo pyytämään hallituksen eroa. Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät tukivat maanantaina illalla Sipilän esitystä hallitusyhteistyön päättämisestä perussuomalaisten kanssa.

Osa eduskuntaryhmistä on tänään koolla. Kristillisdemokraatit on koolla aamulla ja esimerkiksi perussuomalaiset sekä RKP myöhemmin päivällä.

Sen jälkeen kun Sipilä esittää presidentille hallituksen eronpyynnön, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen kutsusta määrätään hallitustunnustelija. Kaikkosen mukaan hallitustunnustelut voivat alkaa jo tiistai-iltana tai keskiviikkona.

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mukaan puolue on valmis istumaan neuvottelupöytään uutta hallitusta muodostettaessa. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoi maanantaina, että mahdollisesta osallistumisesta uuteen hallitukseen keskustellaan puolueen eduskuntaryhmässä ja puoluehallituksessa.

SDP, vasemmistoliitto ja vihreät tuskin lähtevät hallitukseen ilman uusia vaaleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.