Sipilä vahvistaa Keskisuomalaiselle: Fennovoiman ydinvoimahanke toteutuu

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vahvistaa Keskisuomalaiselle, että Fennovoiman ydinvoimahanke toteutuu. Sipilä otti asiaan kantaa keskustan Pyörät pyörimään -kiertueella Keski-Suomessa matkalla Kannonkoskelle.

– Kotimaisuusaste on 61 prosenttia ja se on riittävä. Eduskunnan ehto täyttyy nyt ja normaali lupaprosessi voi jatkua, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan hankkeeseen liittyvä riski hankkeen hylkäämisestä on poistunut, eikä valtioneuvosto käsittele asiaa nyt torstaina ollenkaan.

Sipilän mukaan nyt aikaan saatu ratkaisu oli ainoa oikea.

– On oikea suomalainen omistusrakenne. Yhtiön esityshän ei ollut kelvollinen, pääministeri sanoi ja viittasi Fennovoimaan omistajaksi kaavailtuun kroatialaiseen Migrit Solarna -yhtiöön.

Lisää kotimaista omistusta

Aamutuimaan kävi ilmi, että Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen on saatu yhteensä yli 10 prosentin omistusosuudet Fortumilta, SRV:ltä ja Outokummulta, kertoi STT.

Energiayhtiö Fortum kertoi osallistuvansa hankkeeseen 6,6 prosentin osuudella. Rakennusliike SRV on tehnyt sitoumuksen 1,8 prosentin osuudesta.

Outokumpu kasvattaa osuuttaan Fennovoimassa 1,8 prosenttiyksikköä. Outokummun osuus suunnitellusta ydinvoimalasta nousee noin 14 prosenttiin.

Fortumin toimitusjohtaja kertoo, että neuvottelut Venäjän vesivoimasta jatkuvat. Yhtiön osallistuminen Fennovoimaan ei riipu neuvottelujen etenemisestä.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) pitää tiedotustilaisuuden aiheesta kello 10.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .