Sipilä vuodosta: Se on eduskunnan sisäinen asia

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ota kantaa perustuslakivaliokunnassa tapahtuneeseen vuotoon.

– En kommentoi eduskunnan sisäistä asiaa. Me olemme oman työmme tehneet ja nyt eduskunnalle pitää antaa työrauha. Tämä (vuoto) on eduskunnan sisäinen asia, Sipilä sanoi ennen täysistunnon alkua perjantaina.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon luonnospaperi vuodettiin tällä viikolla julkisuuteen. Yleensä valiokuntien kokoukset eivät ole julkisia, ja niiden päätökset julkistetaan vasta käsittelyn päätyttyä.

– Eduskunnan pitää ottaa siihen kantaa. En ota hallituksesta siihen kantaa. Se on eduskunnan sisäisen työskentelyn kysymys, Sipilä jatkoi.

"Pysyn kaukana"

Sipilä korosti kunnioittavansa sitä, mitä perustuslakivaliokunta sanoo. Hän ei ole nähnyt lausuntoluonnosta eikä ole lukenut siitä edes lehdistä.

– Pysyn siitä kaukana ja eduskunta käsittelee sitä rauhassa.

Sipilä kertoi olevansa hyvin rauhallinen sote- ja maakuntauudistuksen etenemisen kanssa. Hän sanoi, että ulkoparlamentaariset voimat nostavat päätään, kun päätöksentekopäivä lähestyy.

– Ei minulla ole mitään syytä uskoa toisin, Sipilä vastasi kysymykseen, onko lakipaketti siihen mennessä valmis, kun kansanedustajat lähtevät kesätauolle.

Sipilän mukaan aikataulujen suhteen ei ole mitään ongelmaa.

– Ne on asetettu sillä tiedolla, että toukokuun loppuun mennessä saadaan lait käsiteltyä ja ovat voimassa heinäkuun alussa. Jos niin ei ole, sitten vaalipäivää joudutaan justeeraamaan. Se on selvä asia.

Sipilän mukaan maakuntavaalien ajankohta ei ole poliittinen kysymys. Hänen mukaansa on löydettävä tasapaino niin, että on riittävästi aikaa sekä vaaleihin valmistautumiseen että toimeenpanoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .