Sipilän hallitus muodostetaan toukokuun lopulla

Hallituksen muodostajan Juha Sipilän (kesk.) mukaan tavoitteena on, että hallitus muodostetaan 29. toukokuuta. Hallitusneuvotteluiden on määrä päättyä pari päivää aiemmin.

Sipilä sanoo neuvotteluiden edenneen myös tänään hyvin työryhmissä, jopa talousryhmä on päässyt eteenpäin ja kartoittaa vaihtoehtoja. Työryhmä tekee Sipilän mukaan selvityksiä myös viikonloppuna.

Hallitusneuvottelijat eivät kuitenkaan ole vielä päättäneet aikataulua, jossa kuuden miljardin euron sopeutukset tehdään.

– Onko se esimerkiksi kuusi vuotta, niin se on vielä auki.

Sopeutuksen kokonaispotiksi kestävyysvaje mukaan lukien on arvioitu kymmenen miljardia euroa. Sipilä muistutti, että jäljelle jäävän neljän miljardin euron osuuden kurominen on joka tapauksessa pidemmän aikavälin työ.

Sipilän mukaan yhteiskuntasopimustakaan ei ole kokonaan hylätty. Hän jatkaa yhteydenpitoa työmarkkinajärjestöihin edelleen.

– En ole heittänyt kirvestä kaivoon, etteikö näissäkin asioissa voida päästä eteenpäin. Haluan pitää kolmikannan voimassa, mutta mitään neuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa ei kuitenkaan tällä hetkellä käydä, eikä suunnitelmaa siitä ole olemassa.