Sipilän hallitus muodostetaan toukokuun lopulla

Hallituksen muodostajan Juha Sipilän (kesk.) mukaan tavoitteena on, että hallitus muodostetaan 29. toukokuuta. Hallitusneuvotteluiden on määrä päättyä pari päivää aiemmin.

Sipilä sanoo neuvotteluiden edenneen myös tänään hyvin työryhmissä, jopa talousryhmä on päässyt eteenpäin ja kartoittaa vaihtoehtoja. Työryhmä tekee Sipilän mukaan selvityksiä myös viikonloppuna.

Hallitusneuvottelijat eivät kuitenkaan ole vielä päättäneet aikataulua, jossa kuuden miljardin euron sopeutukset tehdään.

– Onko se esimerkiksi kuusi vuotta, niin se on vielä auki.

Sopeutuksen kokonaispotiksi kestävyysvaje mukaan lukien on arvioitu kymmenen miljardia euroa. Sipilä muistutti, että jäljelle jäävän neljän miljardin euron osuuden kurominen on joka tapauksessa pidemmän aikavälin työ.

Sipilän mukaan yhteiskuntasopimustakaan ei ole kokonaan hylätty. Hän jatkaa yhteydenpitoa työmarkkinajärjestöihin edelleen.

– En ole heittänyt kirvestä kaivoon, etteikö näissäkin asioissa voida päästä eteenpäin. Haluan pitää kolmikannan voimassa, mutta mitään neuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa ei kuitenkaan tällä hetkellä käydä, eikä suunnitelmaa siitä ole olemassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vanhat kuvat: Kaverusten kesken Tuomiojärven rannalla

Tarja Kovanen, 36, jätti toimittajan epävarmat työmarkkinat ja luki työttömyysetuudella sosiaalityöntekijäksi – nyt hän muuttaa viran perässä Helsinkiin

Seura: Esko Valtaojalla todettiin syöpä – "Näin siinä käy kun näyttää maailmankaikkeudelle keskaria liian usein"

Maitorekan ja henkilöauton kolari katkaisi Kolmostien liikenteen koko yöksi Kurikassa – henkilöauton kuljettaja kuoli

Helleraja menee viikonloppuna rikki monin paikoin etelässä ja lännessä

Yön uutiskooste: Iran otti haltuunsa brittien lipun alla seilaavan ruotsalaisomisteisen tankkerin, asunnon ikkunan lävistänyt luoti johti usean poliisipartion operaatioon Porissa

50 vuotta kuukävelystä – asiantuntijat kertovat, kuinka USA ja muu maailma hyötyivät ensimmäisestä kuulennosta

Mansikkavarkaat iskivät kuulennon varjossa ja Nixon pelkäsi puhelinlaskua – näin Keskisuomalainen seurasi Apollo 11:n matkaa 50 vuotta sitten

Elokuvassa tärkeintä on, miltä kieli kuulostaa

Uutisanalyysi: Suomi evakuoi kansalaisiaan harvoin – Syyrian leirillä olijoita ei voida kotiuttaa samoilla periaatteilla kuin tsunamissa loukkaantuneita

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.