Sisäministeri Ohisalon mukaan rajaliikenteen rajoitusten purkamiseen palataan ensi viikolla

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan rajaliikenteen rajoitusten purkamiseen palataan ensi viikolla. Ohisalo kertoo Twitterissä, että hallitus kävi tänään hyvää keskustelua rajaliikenteen rajoitusten osittaisesta purkamisesta ja ulkomaanmatkoja koskevista suosituksista.

Hänen mukaansa valmistelu jatkuu ja rajoitusten purkamista arvioidaan eri maiden tautitilanteiden pohjalta.

Hallitus on tänään neuvotellut rajakysymyksistä ja kasvosuojaselvityksestä Helsingin Säätytalossa. Kasvomaskien osalta hallitus jatkaa yhä neuvotteluita.

Viro sallinut jo matkustamisen suomalaisille

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi neuvotteluihin saapuessaan, että hallitus käy läpi matkustusrajoitusten tilannetta erityisesti lähialueiden eli Pohjoismaiden ja Baltian osalta. Pohjoismaista Tanska ja Norja ovat omia rajojaan jo jonkin verran avanneet.

–  Baltian maat ovat pitäneet yhteyttä, ja nimenomaan Viron ulkoministeri Urmas Reinsalun kanssa on käyty keskustelua. Kovastihan siellä jo toivottaisiin myös suomalaisia matkailijoita tänä kesänä. Varmasti meille esitellään tautitilannearvio, ja sitten täytyy katsoa, ettei tule isoja riskejä, Haavisto sanoi.

Viro on sallinut vapaa-ajan matkustamisen suomalaisille kesäkuun alusta alkaen.

–  Ruotsin kanssakin käydään keskustelua, mutta siellä tautitilanne on erilainen ja sen mukaan täytyy mennä. Totta kai pohjoismaiset naapurit toivovat, että kesän aikana yhteydenpito paranee ja rajan yli päästään.

Haaviston mielestä myös karanteenisäännöt muuttuisivat, jos rajoja päätetään avata. Hänen mielestään sääntöjen pitäisi olla sellaiset, että ihmisten on niitä helppo noudattaa ja ymmärtää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylässä kadonnut mies löytyi järvestä kuolleena

Mustikan thaipoimijat ehtisivät enää Lapin sadolle – matkustuslupaa ei ole tullut

Jyväskylän Mannisenmäen päiväkodin lasten ja henkilökunnan koronatestien tuloksista on saatu noin 90 prosenttia – kaikki testit olleet negatiivisia

Matkustusrajoitusten purkaminen toi erityisjärjestelyjä saapuville matkustajille – Lentokentillä omat kulkureitit vapaan matkustamisen maista ja korkeamman riskin maista saapuville

Yli puolet EU-kansalaisista katsoo, että EU tarvitsee lisää rahaa koronasta selviämiseen

Nuorten hurjat hypyt Äijälänsalmen vanhalta sillalta tallentuivat videolle – Poliisi: "Siinä voi henki lähteä"

Naista kirveellä Lutakossa lyödä yrittänyt mies toimi täydessä ymmärryksessä – oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen ja määräsi valvontaan

Iltalehti: Väärä vanki pääsi ulos Kylmäkosken vankilasta

Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi

Jyväskylän Rantaraitti levenee – noin kilometrin mittainen, pinnoitettu juoksurata rakenteilla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.