Sisäministeri Risikko vierailee huomenna Imatralla - SDP:n Rinne suree läheisen kuolemaa

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) vierailee huomenna Imatralla, kertoo sisäministeriö Twitterissä.

Imatralla kuoli viime yönä kolme naista ampumisessa.

Poliisi epäilee ampujaksi 23-vuotiasta paikkakuntalaista miestä. Yksi surmansa saaneista oli Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja kaksi muuta paikallisia toimittajia.

Antti Rinne: Wilén-Jäppinen tunnettiin SDP:ssä tomerana karjalaisnaisena

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Facebookissa, että Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen oli hänelle tärkeä ja läheinen ihminen. Rinne kertoo tehneensä hänen kanssaan vuosien varrella yhteistyötä useassa eri tilanteessa.

Rinteen mukaan Wilén-Jäppinen tunnettiin SDP:ssä tomerana karjalaisnaisena, joka sai asioita aikaiseksi. Kuolema on järkyttänyt ihmisiä laajasti sosiaalidemokraattien piirissä.

Rinne kertoo olevansa järkyttynyt Imatran tapahtumista ja toivovansa, että tapauksia ei enää koskaan nähdä Suomessa.

Kaupunki esitti surunvalittelunsa omaisille

Imatran kaupunki esittää syvät surunvalittelut ampumisen uhrien omaisille, ystäville sekä Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan työyhteisöille. Imatran kaupunki kirjoittaa verkkosivuillaan, että surmatut olivat Imatralla pidettyjä henkilöitä ja menetys on kaikille suuri.

Imatran kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto ja johtavat viranhaltijat pitivät kriisikokouksen asiasta sunnuntai-iltana.