Siwan ryöstö epäonnistui – tekijä iski hetken päästä lähikioskiin

Jyväskylässä tapahtui keskiviikkona alkuillasta kaksi ryöstörikosta, joiden tekijäksi epäillään samaa miestä.

Ensin ryöstäjä iski Tapionkadun Siwaan kello 16.30. Teräaseella uhaten hän vaati myyjältä rahaa kassasta. Kun myyjä ei suostunut rahaa antamaan, pakeni mies paikalta. Myymälässä oli teon tapahtuessa asiakkaita, mutta mies ei uhannut heitä, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Miehen tarve rahalle oli ilmeisen suuri, sillä vain noin puoli tuntia epäonnistuneen ryöstöyrityksen jälkeen, hän iski uudelleen. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui lähellä Siwaa sijaitseva Sepänkadun R-kioski, jossa hän samalla tavalla vaati myyjältä rahaa teräaseella uhkaamalla. Mies sai mukaansa pienen summan rahaa ja poistui paikalta.

Poliisipartio tavoitti tuntomerkkeihin sopivan epäillyn pian viimeisimmän teon jälkeen läheltä tekopaikkaa. Hän osoittautui poliisin entuudestaan tuntemaksi 21-vuotiaaksi jämsäläismieheksi, joka otettiin kiinni epäiltynä törkeästä ryöstöstä ja törkeän ryöstön yrityksestä.

Esitutkinta tapauksessa aloitettiin torstaina.

Poliisi selvittää samalla, liittyykö mies mahdollisesti myös maanantai-iltana Jämsässä tapahtuneeseen apteekin ryöstöön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .