Slushissa hierottiin bisnestä lähes 10 000 kertaa  – "Monella metriikalla ennätyksellinen vuosi"

Mobiilisovellukset eivät dominoineet kasvuyritystapahtumaa entiseen tapaan.

Kasvuyritystapahtuma Slushin järjestäjät olivat lauantaina tyytyväisiä tämänvuotisen tapahtuman onnistumiseen. Kymmenettä kertaa järjestetty Slush keräsi torstaina ja perjantaina Helsingin Messukeskukseen lähes 20 000 osallistujaa.

– Tuntuu menneen tosi hyvin. Monella metriikalla tämä oli ennätyksellinen vuosi, Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula kertoi STT:lle.

Slush ei ollut halunnut kasvattaa osallistujamääräänsä viime vuodesta. Sen sijaan Messukeskukseen saatiin aiempaa enemmän yrittäjiä ja sijoittajia vähentämällä yleisölle myytävien lippujen määrää.

Messukeskuksessa olikin paikalla noin 2 600 startup-yritystä ja 1 500 sijoittajaa. Järjestäjien mukaan tapahtuman aikana saatiin järjestettyä lähes 10 000 tapaamista startup-yritysten ja sijoittajien välillä.

Toimitusjohtaja Vikkula nosti tapahtumasta omaksi kohokohdakseen Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen ja kiinalaisen peliyhtiön Tencentin toimitusjohtajan Martin Laun yhteisen lavaesiintymisen perjantaina aamupäivällä. Paananen ja Lau esiintyivät yhdessä julkisuudessa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Tencent osti Supercellin osake-enemmistön.

– Lava oli ihan täynnä. Toinen oma kohokohta oli State of European Tech -raportin julkaiseminen, mikä on käytännössä laajin katsaus siihen mitä teknologiassa tapahtuu.

Uusista konsepteista Vikkulan mukaan paljon kiitosta sai "jokainen puhuja antaa tunnin aikaansa alkuvaiheen yrittäjille", mihin kuului pikamentorointipaikka.

Tämänvuotisen Slushin yksi selkeistä trendeistä oli tekoäly, johon aiempaa useampi kasvuyritys on paneutunut. Sen sijaan viime vuosia hallinnut mobiili ei enää ollut yritysten yleisin toimiala.

– Se osoittaa, että osallistuvat yritykset ovat aika laaja-alaisia eivätkä tee vain sovelluksia, Vikkula tuumi.

Vikkulan mukaan tämän vuoden tapahtumasta ei ole tullut toistaiseksi tietoon seksuaalista häirintää. Viimevuotisesta Slushista nousi esiin monia häirintätapauksia, joista suurin osa tapahtui loppubileissä.

Slushin toimitusjohtaja: Ainakaan toistaiseksi ei tietoa häirintätapauksista

Slush avautui Helsingissä – prinssit ympäröivät presidenttiä