Soini: Joukkoja Afganistanissa ei saa vähentää liikaa

Presidenttiehdokas, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) katsoo, että Suomen pitäisi harkita uudestaan joukkojensa vetämistä Afganistanista. Hänestä liian rajut supistukset ovat uhka sotilaiden turvallisuudelle.

Suomi on suunnitellut kotiuttavansa ensi vuonna neljäsosan paristasadasta suomalaissotilaasta ja jatkavansa sen jälkeen joukkojen vähentämistä. Hallituksen odotetaan antavan esityksen asiasta eduskunnalle ensi viikolla.

- Haluan asiantuntijakuulemisessa kuulla paikan päällä olleilta sotilailta, riittääkö väki. Olen vain alikersantti, mutta tiedän, että jos joukko on liian pieni, sitä ei kannata lähettää, Soini sanoo.

Soinin mukaan Suomi ei voi vetäytyä vastuusta Afganistanissa. Esimerkiksi naisten kohentunut asema voidaan menettää, jos maasta lähdetään liian aikaisin.

Soini kertoo STT:n haastattelussa, että hän pyrkisi presidenttinä vahvistamaan maanpuolustuksen asemaa ja siirtämään ulkopolitiikan painopistettä EU:sta muuhun maailmaan. Hänestä on tärkeää, että presidentti on rauhan aikana armeijan ylipäällikkö. Sodassa hän siirtäisi tehtävän ammattisotilaalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.